Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoog risico voor huurders Heerlen en Roermond

Geplaatst opwoensdag 19 juni 2019 - 11:54

Het inkomen van veel huurders in Heerlen en Roermond is eigenlijk te laag voor hun woning.

Meer dan 15 procent van de huurders daar loopt het risico dat ze de huur niet meer kunnen opbrengen.

Monitor
Dat blijkt uit de Lokale Monitor Wonen, waarin onder meer de Vereniging Nederlandse Gemeenten en Aedes, de koepel van woningocorporaties samenwerken. Ook in Landgraaf en Sittard-Geleen dreigt meer dan 14 procent van de huurders zijn woning op een gegeven moment niet meer te kunnen betalen.

Iets leuks
Landelijk bestaat dat risico voor bijna 12 procent van de huurders, wat neerkomt op een kleine 228.000 huishoudens. Mensen die huren bij een corporatie zijn volgens de Woonmonitor ongeveer een derde van hun inkomen aan woonlasten kwijt. Bij ongeveer een op de acht huishoudens blijft er na de huur, belastingen en nutsvoorzieningen te weinig geld over voor bijvoorbeeld eten, kleding en zo af en toe iets leuks.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen