Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoog risico voor huurders Heerlen en Roermond

Geplaatst opwoensdag 19 juni 2019 - 11:54

Het inkomen van veel huurders in Heerlen en Roermond is eigenlijk te laag voor hun woning.

Meer dan 15 procent van de huurders daar loopt het risico dat ze de huur niet meer kunnen opbrengen.

Monitor
Dat blijkt uit de Lokale Monitor Wonen, waarin onder meer de Vereniging Nederlandse Gemeenten en Aedes, de koepel van woningocorporaties samenwerken. Ook in Landgraaf en Sittard-Geleen dreigt meer dan 14 procent van de huurders zijn woning op een gegeven moment niet meer te kunnen betalen.

Iets leuks
Landelijk bestaat dat risico voor bijna 12 procent van de huurders, wat neerkomt op een kleine 228.000 huishoudens. Mensen die huren bij een corporatie zijn volgens de Woonmonitor ongeveer een derde van hun inkomen aan woonlasten kwijt. Bij ongeveer een op de acht huishoudens blijft er na de huur, belastingen en nutsvoorzieningen te weinig geld over voor bijvoorbeeld eten, kleding en zo af en toe iets leuks.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen