Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoofdverdachte miljoenenfraude opgepakt bij woninginval

Geplaatst opmaandag 20 april 2020 - 12:24

Een 52-jarige man is maandagmorgen bij een inval in een woning in Weert opgepakt. Hij wordt gezien als hoofdverdachte van een miljoenenfraude bij een participatiebedrijf van de Kempengemeentes in Oost-Brabant.

Dat schrijft de politie in een persbericht. De Limburger wordt verdacht van heling, afpersing en witwassen.

Luxe leven
De man werd om 8:30 uur van zijn bed gelicht. De politie vermoedt dat hij degene is die het meest heeft geprofiteerd van het verduisterde geld. De vijftiger leefde daarbij een luxe leven dat niet kon rijmen met een legaal inkomen.

Video: L1

Luxe goederen
De ex van de hoofdverdachte is maandagmorgen in haar woning in Bladel ook opgepakt. Mogelijk heeft zij ook geprofiteerd van het verduisterde geld. De 53-jarige vrouw wordt verdacht van heling en witwassen. Bij het ex-stel zijn diverse luxe goederen zoals auto's, een caravan, en quads in beslag genomen. Dat geldt ook voor onroerend goed.

Stroomversnelling
Vorige week werden er in het onderzoek al twee andere verdachten aangehouden. Zij zouden samen met het ex-stel geld verduisterd hebben. Onder meer door hun verhoren kwam het onderzoek afgelopen weekend in een stroomversnelling. Daarbij bleek dat de hoofdverdachte een van de vorige week gearresteerde verdachten langere tijd zou hebben afgeperst en zo gedwongen om geld te verduisteren. Dat moest vervolgens worden afgestaan. De andere opgepakte verdachte is volgens advocaat Anne Aben vrijdag wegens gebrek aan bewijs vrijgelaten.

De politie gaat verder met het onderzoek.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen