Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoofdverdachte in flatmoord langer vast

Geplaatst opwoensdag 19 juli 2017 - 20:52

De 21-jarige man die wordt verdacht van de moord op een bewoner van de Maastrichtse ANWB-flat, blijft langer in voorlopige hechtenis.

Hij zou verantwoordelijk zijn voor de moord op een Maastrichtenaar, die op 30 mei dood werd aangetroffen in de ANWB-flat aan het Koningsplein.

Handlanger
De man uit Den Haag is niet de enige verdachte in de zaak. Ook een 28-jarige vrouw uit de Hofstad wordt door het Openbaar Ministerie (OM) als verdachte gezien. De twee zijn op 31 mei opgepakt in de Haagse Barneveldstraat, maar de vrouw is inmiddels weer op vrije voeten.

Hoofdverdachte
Dat zegt overigens niets over haar status van verdachte, maar wel wat over de rolverdeling. "We zien de man als hoofdverdachte", laat een OM-woordvoerder weten. "Zijn voorarrest is verlengd, omdat er ernstige bezwaren bestonden tegen zijn vrijlating. Daar was de rechtbank het ook mee eens." Er zijn geen andere verdachten in beeld.

Rechtszaak
De 21-jarige man blijft in ieder geval zitten tot de zaak voor het eerst voor de rechter komt. Waarschijnlijk wordt de zaak begin september behandeld. Of het onderzoek tegen die tijd al volledig is afgerond, is nog maar de vraag.

Onbekend
Ondertussen is er nog een hoop onbekend. Zo wil het OM niets kwijt over de identiteit van het slachtoffer en is het nog altijd niet bekend hoe de man aan zijn einde kwam.

Lees hier alles over de moord in de ANWB-flat.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Verdachten flatmoord twee weken in voorarrest
Flatmoord-verdachte op vrije voeten
Moussa O. bekent flatmoord in brief aan vriendin
Reconstructie van moord in Maastrichtse ANWB-flat
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen