Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Hoofdrol voor Limburger tijdens afscheid D66-leider Pechtold

Geplaatst opzondag 7 oktober 2018 - 11:48

Vertrekkend D66-partijleider Alexander Pechtold dankte in zijn afscheidsspeech een aantal lokale partijleden. Ook Paul Wessels uit Gennep werd nadrukkelijk genoemd.

Pechtold kondigde zaterdag tijdens een partijcongres zijn afscheid aan. Hij was 12 jaar lang het boegbeeld van D66.

Weggehoond
Toen Pechtold in 2006 gekozen werd als partijleider stond D66 er niet florissant voor, zegt Pechtold in zijn speech. "Jaren van verkiezingsnederlagen hadden hun tol geëist. Weggeschreven door de media. Weggehoond door het publiek. Weggestemd door de kiezers." Hij dankte een aantal lokale partijgenoten door het hele land, onder wie Paul Wessels. "Zij hielden afdelingen in leven. Traden mensen op straat met onvermoeibaar enthousiasme tegemoet. Wisten zaaltjes toch nog halfgevuld te krijgen."

Trots
Paul Wessels zat zaterdag ook in de zaal waar het partijcongres werd gehouden. "Er waren zo'n 1500 mensen. Plots hoorde ik mijn naam", zegt Wessels. "Ik was trots, maar ook een beetje emotioneel. We hebben veel meegemaakt samen. Ik werd na afloop van alle kanten aangeklampt."

Ik zweefde
D66-Tweede Kamerlid Rens Raemakers uit Neer bedankt Pechtold op Twitter. "Als politiek dier zweefde ik: links, rechts, liberaal of sociaal? Maar toen kwam Alexander Pechtold en wist ik: ik ben #D66, sociaal-liberaal!", zegt Ramaekers.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen