Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoofdrol Hadewych Minis in serie over IRA-aanslagen Limburg

Geplaatst opdonderdag 3 september 2020 - 10:58

Hadewych Minis speelt de hoofdrol in de nieuwe dramaserie The Spectacular die vanaf het najaar van 2021 op NPO 3 te zien zal zijn.

De Maastrichtse actrice speelt het hoofd van een team rechercheurs dat als taak heeft een groep terroristen op te pakken.

IRA-aanslagen
Het verhaal speelt zich eind jaren tachtig af, als het zuiden van Nederland opgeschrikt wordt door een reeks gruwelijke IRA-aanslagen. De terroristen hebben het voorzien op Engelse soldaten die in Duitsland gelegerd zijn en veel uitgaan in Limburg. De cast bestaat uit Nederlandse en Ierse acteurs en actrices.

Op 27 mei 1990 werden op de Markt in Roermond vier Australische toeristen beschoten. Vanuit een auto werden zij onder vuur genomen door vier gemaskerde personen. Twee van de vier toeristen, advocaten Stephen Melrose en Nick Spanos, overleden bij deze aanslag. Een dag na de aanslag bood de IRA in Ierland haar excuses aan. Het ging om een vergissing. De Australische toeristen reden in een huurauto met Brits kenteken en werden door de terrosisten aangezien voor Britse militairen.

Twee jaar voor de dodelijke aanslag in Roermond pleegde de IRA ook nog een aanslag in Nieuw-Bergen. Daarbij kwamen Britse militairen om het leven toen een bom onder hun auto ontplofte.

Covid-19
Het verhaal speelt zich in verschillende delen van Europa af, maar vanwege de coronamaatregelen was het niet mogelijk om daadwerkelijk op de verschillende locaties te filmen. Daarom werd besloten om alle buitenlandse sets na te bouwen in een studio in Nederland. Dat is uniek voor een serie van deze omvang.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen