Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoofdredactie krant over Hessels: 'Trumpiaanse uitspraken'

Geplaatst opvrijdag 8 december 2017 - 12:33

Regionale krant De Limburger vindt de uitspraken van burgemeester Jos Hessels echt niet kunnen. De hoofdredactie spreekt van 'Trumpiaanse uitspraken'.

"Je kunt de krant niet aanvallen, als een artikel niet bevalt", zegt hoofdredacteur Roy op het Veld tegen L1.

Geen boevenkrant
Hij blijft dan ook achter het kritische artikel staan. Volgens hem is het volledig gebaseerd op feiten, brieven en documenten. "Wij zijn geen 'boevenkrant", zegt hij.

Criminelen
De burgemeester van Echt-Susteren reageerde furieus op een bericht in de krant, waarin zijn gemeente wordt beschuldigd van het omzeilen van het negatief Bibob-advies van het Hilton-project in Koningsbosch. "Soms denk ik dat ik in een parallelle wereld leef", schreef de burgervader. "Gisteravond kraakheldere raadsvergadering met volledige openheid en verantwoording over Bibob Koningsbosch." Hij is dan ook verbaasd dat de krant de kant van 'de criminelen' kiest.

Lees ook: Hessels woest na publicatie krant: 'Het is een boevenblad'

Video: L1

Koffie
Op het Veld is op zijn beurt ook niet blij. "Ik verslikte mij vanmorgen wel in mijn koffie en heb toen snel gereageerd", vertelt Op het Veld. "Het klopt gewoon niet, het artikel is gebaseerd op feiten." Volgens de hoofdredacteur zou de burgemeester er beter aan doen om te reageren op de feiten.

Lees ook: Gemeente Echt-Susteren onder vuur: 'Pissen in hun broek'

Ook heeft Op het Veld meteen contact gezocht met de burgervader. "De gesprekken gaan niet onvriendelijk. Uiteindelijk doen wij ook maar gewoon ons werk."
Vrijdagmiddag zijn de hoofdredacteur Bjorn Oostra en Roy op het Veld dan ook op bezoek geweest bij de burgemeester. "Standpunten uitgewisseld en vrede gesloten", zo laat Hessels weten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen