Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoofdredacteur Roy op het Veld verlaat De Limburger

Geplaatst opmaandag 9 december 2019 - 13:49

Hoofdredacteur Roy op het Veld heeft besloten zijn functie bij De Limburger neer te leggen. Mede-hoofdredacteur Bjorn Oostra zal zijn taken overnemen.

"Na ruim 3,5 jaar is het voor mij tijd me te oriënteren op een volgende stap in mijn loopbaan", laat Op het Veld weten.

Financieele Dagblad
De in Belfeld opgegroeide Op het Veld was vanaf 1 mei 2016 hoofdredacteur van de Limburgse krant. Hij maakte destijds de overstap van het Financieele Dagblad, waar hij toen adjunct-hoofdredacteur was.

Tweekoppige hoofdredactie
Aanvankelijk was Roy op het Veld de enige hoofdredacteur en maakten Bjorn Oostra en Branko Eijssen als adjunct de hoofdredactie compleet. In oktober 2017 werd de leiding van de krant, na een maandenlang conflict, aangepast. Eijssen verliet de krant en de twee anderen kregen 'een gelijkwaardige hoofdredactionele functie'.

Lees ook: De Limburger krijgt tweekoppige hoofdredactie

Roy op het Veld werd vanaf dat moment als hoofdredacteur verantwoordelijk voor digitaal, terwijl Bjorn Oostra eindverantwoordelijk werd voor de krant.

Digitale strategie
Op het moment dat Roy op het Veld bij De Limburger begon, werkten L1 en de krant online samen in het digitale nieuwsplatform 1Limburg. Onder Op het Veld besloot de krant deze samenwerking te stoppen en haar eigen digitale platformen te ontwikkelen.

Lees ook: 1Limburg verder zonder De Limburger

Veel succes
"Wij respecteren het besluit van Roy. Hij heeft het digitale denken bij De Limburger een stevige impuls gegeven. We wensen hem alle succes bij de volgende stap in zijn loopbaan", laat directeur Maurice Ubags van Mediahuis Limburg, uitgever van De Limburger, in een persbericht weten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen