Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoofdredacteur Roy op het Veld verlaat De Limburger

Geplaatst opmaandag 9 december 2019 - 13:49

Hoofdredacteur Roy op het Veld heeft besloten zijn functie bij De Limburger neer te leggen. Mede-hoofdredacteur Bjorn Oostra zal zijn taken overnemen.

"Na ruim 3,5 jaar is het voor mij tijd me te oriënteren op een volgende stap in mijn loopbaan", laat Op het Veld weten.

Financieele Dagblad
De in Belfeld opgegroeide Op het Veld was vanaf 1 mei 2016 hoofdredacteur van de Limburgse krant. Hij maakte destijds de overstap van het Financieele Dagblad, waar hij toen adjunct-hoofdredacteur was.

Tweekoppige hoofdredactie
Aanvankelijk was Roy op het Veld de enige hoofdredacteur en maakten Bjorn Oostra en Branko Eijssen als adjunct de hoofdredactie compleet. In oktober 2017 werd de leiding van de krant, na een maandenlang conflict, aangepast. Eijssen verliet de krant en de twee anderen kregen 'een gelijkwaardige hoofdredactionele functie'.

Lees ook: De Limburger krijgt tweekoppige hoofdredactie

Roy op het Veld werd vanaf dat moment als hoofdredacteur verantwoordelijk voor digitaal, terwijl Bjorn Oostra eindverantwoordelijk werd voor de krant.

Digitale strategie
Op het moment dat Roy op het Veld bij De Limburger begon, werkten L1 en de krant online samen in het digitale nieuwsplatform 1Limburg. Onder Op het Veld besloot de krant deze samenwerking te stoppen en haar eigen digitale platformen te ontwikkelen.

Lees ook: 1Limburg verder zonder De Limburger

Veel succes
"Wij respecteren het besluit van Roy. Hij heeft het digitale denken bij De Limburger een stevige impuls gegeven. We wensen hem alle succes bij de volgende stap in zijn loopbaan", laat directeur Maurice Ubags van Mediahuis Limburg, uitgever van De Limburger, in een persbericht weten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen