Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoofdredacteur Roy op het Veld verlaat De Limburger

Geplaatst opmaandag 9 december 2019 - 13:49

Hoofdredacteur Roy op het Veld heeft besloten zijn functie bij De Limburger neer te leggen. Mede-hoofdredacteur Bjorn Oostra zal zijn taken overnemen.

"Na ruim 3,5 jaar is het voor mij tijd me te oriƫnteren op een volgende stap in mijn loopbaan", laat Op het Veld weten.

Financieele Dagblad
De in Belfeld opgegroeide Op het Veld was vanaf 1 mei 2016 hoofdredacteur van de Limburgse krant. Hij maakte destijds de overstap van het Financieele Dagblad, waar hij toen adjunct-hoofdredacteur was.

Tweekoppige hoofdredactie
Aanvankelijk was Roy op het Veld de enige hoofdredacteur en maakten Bjorn Oostra en Branko Eijssen als adjunct de hoofdredactie compleet. In oktober 2017 werd de leiding van de krant, na een maandenlang conflict, aangepast. Eijssen verliet de krant en de twee anderen kregen 'een gelijkwaardige hoofdredactionele functie'.

Lees ook: De Limburger krijgt tweekoppige hoofdredactie

Roy op het Veld werd vanaf dat moment als hoofdredacteur verantwoordelijk voor digitaal, terwijl Bjorn Oostra eindverantwoordelijk werd voor de krant.

Digitale strategie
Op het moment dat Roy op het Veld bij De Limburger begon, werkten L1 en de krant online samen in het digitale nieuwsplatform 1Limburg. Onder Op het Veld besloot de krant deze samenwerking te stoppen en haar eigen digitale platformen te ontwikkelen.

Lees ook: 1Limburg verder zonder De Limburger

Veel succes
"Wij respecteren het besluit van Roy. Hij heeft het digitale denken bij De Limburger een stevige impuls gegeven. We wensen hem alle succes bij de volgende stap in zijn loopbaan", laat directeur Maurice Ubags van Mediahuis Limburg, uitgever van De Limburger, in een persbericht weten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen