Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoofdofficier Limburgse OM verkast naar Antillen

Geplaatst opvrijdag 30 juni 2017 - 16:01

Hoofdofficier van Justitie Roger Bos wordt procureur-generaal van de Nederlandse Antillen. Daaronder vallen Curaçao, Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba.

Minister Blok van Veiligheid en Justitie heeft Roger Bos voorgedragen voor die functie. De ministerraad gaat ermee akkoord.

Loopbaan
Roger Bos begon zijn loopbaan bij het Openbaar Ministerie in 1997 als officier bij het parket Den Haag. In 2000 stapte hij over naar Den Bosch en in 2006 naar Amsterdam. In 2008 werd hij plaatsvervangend hoofdofficier van het Landelijk Parket, om in 2012 naar Limburg te vertrekken.

Spraakmakende zaken
Onder zijn leiding waren er een aantal spraakmakende zaken in Limburg, waaronder de Valkenburgse zedenzaak, de inval bij motorclub Bandidos en het hernieuwde onderzoek naar de dood van Nicky Verstappen.

Angstcultuur
Bos kwam zelf ook nog in het nieuws, omdat er klachten waren over een angstcultuur bij het OM in Limburg. De conclusie van een onderzoek was dat er hard moest worden ingegrepen, maar een angstcultuur werd niet geconstateerd. Wel is er grote onvrede onder de medewerkers. De onderzoeksraad vond dat er op korte termijn maatregelen nodig zijn om de kwaliteit van het OM niet in gevaar te brengen.

De benoeming van Roger Bos gaat in op 1 september.

Lees alles over het Oud Limburgs Schuttersfeest op l1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Officier was boos over kritiek in Valkenburgse zedenzaak
Ouders Kimberly: 'Waar blijft compassie voor onze dochter?'
Bandidos verdacht van afpersing en mishandeling
Persconferentie over mega-actie tegen motorbendes
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen