Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoofdofficier justitie: jonge wietknippers ernstig probleem

Geplaatst opwoensdag 11 maart 2015 - 16:48

Hoofdofficier van justitie Roger Bos van het Openbaar Ministerie Limburg vindt het een ernstig probleem dat minderjarige wietknippers worden ingezet door criminele organisaties.

"Het is ernstig dat de hennepteelt deze omvang heeft aangenomen op een aantal plaatsen. En het is nog ernstiger dat daar ook minderjarigen voor worden ingezet."

Grenzen tussen goed en kwaad
Volgens Bos vervagen de grenzen tussen goed en kwaad door dit soort werkzaamheden en komen de kinderen al op jonge leeftijd al in een crimineel circuit terecht. Zij laten zich verleiden door het geld, maar onderschatten de criminele organisaties die vaak achter de plantages zitten.

Uit onderzoek van L1 is gebleken dat criminele organisaties in Zuid-Limburg minderjarige jongeren laat werken in wietplantages. Ze worden dan ingezet om de hennepoogst te knippen.

Georganiseerde wereld
"Als je eenmaal in het wereldje terecht komt, dan kom je er ook maar moeilijk uit," zegt Roger Bos. "Dit is een van de redenen waarom we keihard inzetten op de bestrijding van drugscriminaliteit. Hennepteelt is bijvoorbeeld helemaal niet zo onschuldig als het lijkt. Het is echt een grote georganiseerde wereld die er achter zit, met veel geweld, veel verdiensten, veel belangen en daardoor ook veel strafbare feiten."

Lees ook:
- Kamervragen over jeugdige hennepknippers
- Criminelen laten minderjarigen werken in wietkwekerijen

L1
L1
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Terugkijken: Persconferentie politieactie Albanese bende
Justitie: 'Niet alleen Bandidos aangehouden'
Justitie verwacht geen toeloop Duitse Satudarah-leden
Persconferentie over mega-actie tegen motorbendes
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen