Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoofdlijnen van coalitieakkoord Horst aan de Maas op papier

Geplaatst opvrijdag 13 mei 2022 - 17:36

Een coalitie van vier partijen heeft in Horst aan de Maas een conceptakkoord klaarliggen voor de gemeenteraad.

Het CDA, Essentie, D66-Groen Links en PvdA vormen samen de coalitie.

'Grote uitdagingen'
In samenwerking met informateur Theo Camps hebben de partijen het document opgesteld. Het akkoord heet 'Horst aan de Maas in balans; voor deze en toekomstige generaties'.

De partijen zeggen voor 'grote uitdagingen' te staan. Daarom bestaat het stuk slechts uit hoofdlijnen. Afspraken zijn wel gemaakt over onder andere de revitalisatie van bedrijventerreinen en een transformatie van het sociaal domein. Logistiek wordt daarnaast niet meer toegevoegd aan de gemeente.

Transparant en samen
De partijen schrijven in een persbericht tegemoet te willen komen aan 'een breed gevoelde wens om transparant en vooral samen richting te geven aan de toekomst van Horst aan de Maas'. Daarom is vernieuwend besturen een speerpunt van het conceptakkoord. De coalitie wil tonen dat de overheid meedenkend en constructief is.

Over het akkoord wordt 17 mei gedebateerd en wordt daarna verder uitgewerkt. De vier fracties hopen op 24 mei in de gemeenteraad op steun voor hun akkoord.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen