Overslaan en naar de inhoud gaan

'Hoofdkwartier Brunssum doelwit moslimterroristen'

Geplaatst opdinsdag 16 december 2014 - 7:14

Het NAVO-hoofdkwartier in Brunssum wordt extra beveiligd. Er zijn geen aanwijzingen dat iemand er een aanslag wil plegen, maar uit voorzorg is de bewaking toch 'opgeplust.'

Dat zei de burgemeester van Brunssum, Luc Winants, in De Telegraaf en bij L1.

Coalitie tegen IS
Het ministerie van Veiligheid en Justitie zegt dat het een van de maatregelen is die in september al werden genomen toen Nederland ging deelnemen aan de coalitie tegen de terreurbeweging Islamitische Staat (IS). Er is volgens de zegsman geen concrete aanwijzing van extra dreiging; het is uit voorzorg, net als het advies aan militairen en douaniers om in het openbaar vervoer en in de vrije tijd geen uniform te dragen.

'Dreiging genoeg'
Volgens Winants is er 'wereldwijd dreiging genoeg' en is er 'onrust op bepaalde plaatsen, die op onverwachte momenten tot uiting komt. We zijn verantwoordelijk voor de beveiliging van allen die hier werken en wonen. Het is logisch dat wij met van alles en nog wat rekening houden.'

Moskee
Anonieme officieren vertelden tegen De Telegraaf dat ze in de gaten worden gehouden door bezoekers van een nabijgelegen moskee. Winants zei daar niets over, maar zei wel dat hij 'regelmatig praat met mensen van de moskee. Dat contact is goed en open.'

Kamervragen
Joram van Klaveren en Louis Bontes (VoorNederland) hebben dinsdag Kamervragen over de beveiliging gesteld. Ze willen weten hoelang en hoe het NAVO-complex in Brunssum al 'doelwit van moslimterroristen' is. Ook willen ze weten of er andere militaire installaties zijn die 'concreet bedreigd worden door extremistische moslims'.

Joint Force Command
In Brunssum zit het Allied Joint Force Command van de NAVO. Dat speelde onder meer een belangrijke rol bij de NAVO-acties in Afghanistan. Er werken enkele honderden militairen uit de NAVO-lidstaten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Moskee Brunssum weet niks van terreurdreiging'
Geen aanwijzingen voor aanslag NAVO-hoofdkwartier
Opnieuw terreurverdachte opgepakt in Limburg
NAVO-hoofdkwartier Brunssum dicht door auto met pech
Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen