Overslaan en naar de inhoud gaan

'Hoofdkwartier Brunssum doelwit moslimterroristen'

Geplaatst opdinsdag 16 december 2014 - 7:14

Het NAVO-hoofdkwartier in Brunssum wordt extra beveiligd. Er zijn geen aanwijzingen dat iemand er een aanslag wil plegen, maar uit voorzorg is de bewaking toch 'opgeplust.'

Dat zei de burgemeester van Brunssum, Luc Winants, in De Telegraaf en bij L1.

Coalitie tegen IS
Het ministerie van Veiligheid en Justitie zegt dat het een van de maatregelen is die in september al werden genomen toen Nederland ging deelnemen aan de coalitie tegen de terreurbeweging Islamitische Staat (IS). Er is volgens de zegsman geen concrete aanwijzing van extra dreiging; het is uit voorzorg, net als het advies aan militairen en douaniers om in het openbaar vervoer en in de vrije tijd geen uniform te dragen.

'Dreiging genoeg'
Volgens Winants is er 'wereldwijd dreiging genoeg' en is er 'onrust op bepaalde plaatsen, die op onverwachte momenten tot uiting komt. We zijn verantwoordelijk voor de beveiliging van allen die hier werken en wonen. Het is logisch dat wij met van alles en nog wat rekening houden.'

Moskee
Anonieme officieren vertelden tegen De Telegraaf dat ze in de gaten worden gehouden door bezoekers van een nabijgelegen moskee. Winants zei daar niets over, maar zei wel dat hij 'regelmatig praat met mensen van de moskee. Dat contact is goed en open.'

Kamervragen
Joram van Klaveren en Louis Bontes (VoorNederland) hebben dinsdag Kamervragen over de beveiliging gesteld. Ze willen weten hoelang en hoe het NAVO-complex in Brunssum al 'doelwit van moslimterroristen' is. Ook willen ze weten of er andere militaire installaties zijn die 'concreet bedreigd worden door extremistische moslims'.

Joint Force Command
In Brunssum zit het Allied Joint Force Command van de NAVO. Dat speelde onder meer een belangrijke rol bij de NAVO-acties in Afghanistan. Er werken enkele honderden militairen uit de NAVO-lidstaten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Moskee Brunssum weet niks van terreurdreiging'
Geen aanwijzingen voor aanslag NAVO-hoofdkwartier
Opnieuw terreurverdachte opgepakt in Limburg
NAVO-hoofdkwartier Brunssum dicht door auto met pech
Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen