Overslaan en naar de inhoud gaan

'Hoofdkwartier Brunssum doelwit moslimterroristen'

Geplaatst opdinsdag 16 december 2014 - 7:14

Het NAVO-hoofdkwartier in Brunssum wordt extra beveiligd. Er zijn geen aanwijzingen dat iemand er een aanslag wil plegen, maar uit voorzorg is de bewaking toch 'opgeplust.'

Dat zei de burgemeester van Brunssum, Luc Winants, in De Telegraaf en bij L1.

Coalitie tegen IS
Het ministerie van Veiligheid en Justitie zegt dat het een van de maatregelen is die in september al werden genomen toen Nederland ging deelnemen aan de coalitie tegen de terreurbeweging Islamitische Staat (IS). Er is volgens de zegsman geen concrete aanwijzing van extra dreiging; het is uit voorzorg, net als het advies aan militairen en douaniers om in het openbaar vervoer en in de vrije tijd geen uniform te dragen.

'Dreiging genoeg'
Volgens Winants is er 'wereldwijd dreiging genoeg' en is er 'onrust op bepaalde plaatsen, die op onverwachte momenten tot uiting komt. We zijn verantwoordelijk voor de beveiliging van allen die hier werken en wonen. Het is logisch dat wij met van alles en nog wat rekening houden.'

Moskee
Anonieme officieren vertelden tegen De Telegraaf dat ze in de gaten worden gehouden door bezoekers van een nabijgelegen moskee. Winants zei daar niets over, maar zei wel dat hij 'regelmatig praat met mensen van de moskee. Dat contact is goed en open.'

Kamervragen
Joram van Klaveren en Louis Bontes (VoorNederland) hebben dinsdag Kamervragen over de beveiliging gesteld. Ze willen weten hoelang en hoe het NAVO-complex in Brunssum al 'doelwit van moslimterroristen' is. Ook willen ze weten of er andere militaire installaties zijn die 'concreet bedreigd worden door extremistische moslims'.

Joint Force Command
In Brunssum zit het Allied Joint Force Command van de NAVO. Dat speelde onder meer een belangrijke rol bij de NAVO-acties in Afghanistan. Er werken enkele honderden militairen uit de NAVO-lidstaten.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Moskee Brunssum weet niks van terreurdreiging'
Geen aanwijzingen voor aanslag NAVO-hoofdkwartier
Opnieuw terreurverdachte opgepakt in Limburg
NAVO-hoofdkwartier Brunssum dicht door auto met pech
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen