Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoofdcoach badmintonclub verdacht van miljoenenfraude

Geplaatst opdonderdag 4 april 2019 - 16:45

Hoofdcoach Ronald W. van badmintonclub Roosterse BC is opgepakt vanwege vermeende miljoenenfraude.

De 49-jarige W. werd dinsdag in Breda in de boeien geslagen bij een groot onderzoek van de fiscale opsporingsdienst FIOD.

Gold Investment
W. is medebestuurder bij Gold
Investment. De FIOD viel dinsdag binnen bij het goudfonds in Naarden. Topman John H. werd daar opgepakt. Tegelijkertijd werden zijn collega's Ronald W. en Nima M aangehouden.

Sponsor
De beleggingsfirma is sinds mei 2018 de hoofdsponsor van de Roosterse badmintonclub, die uitkomt in de eredivisie. Het goudfonds wordt verdacht van fraude. Zo zou het bedrijf mogelijk enkele honderden beleggers hebben opgelicht voor in totaal zo'n 50 miljoen euro.

Geld
Het bedrijf uit Naarden stak niet alleen geld in de Limburgse club. Er werd ook geld gepompt in races op het circuit van Zandvoort, zo meldt De Telegraaf. Gold Investment sponsorde hier meerdere races. Ook reed de topman regelmatig zelf een rondje op het circuit in de duinen.

Betreuren
"We betreuren de berichtgeving omdat we hier als club in betrokken raken, terwijl wij volledig los staan van de bedrijfsvoering van Gold Investment", laat secretaris van Roosterse BC Robert Vanneer in een reactie weten. "Onze hoofdtrainer vervult zijn taken binnen onze club naar wens, hetgeen volstrekt los staat van zijn taken bij Gold Investment."

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen