Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoofdcoach badmintonclub verdacht van miljoenenfraude

Geplaatst opdonderdag 4 april 2019 - 16:45

Hoofdcoach Ronald W. van badmintonclub Roosterse BC is opgepakt vanwege vermeende miljoenenfraude.

De 49-jarige W. werd dinsdag in Breda in de boeien geslagen bij een groot onderzoek van de fiscale opsporingsdienst FIOD.

Gold Investment
W. is medebestuurder bij Gold
Investment. De FIOD viel dinsdag binnen bij het goudfonds in Naarden. Topman John H. werd daar opgepakt. Tegelijkertijd werden zijn collega's Ronald W. en Nima M aangehouden.

Sponsor
De beleggingsfirma is sinds mei 2018 de hoofdsponsor van de Roosterse badmintonclub, die uitkomt in de eredivisie. Het goudfonds wordt verdacht van fraude. Zo zou het bedrijf mogelijk enkele honderden beleggers hebben opgelicht voor in totaal zo'n 50 miljoen euro.

Geld
Het bedrijf uit Naarden stak niet alleen geld in de Limburgse club. Er werd ook geld gepompt in races op het circuit van Zandvoort, zo meldt De Telegraaf. Gold Investment sponsorde hier meerdere races. Ook reed de topman regelmatig zelf een rondje op het circuit in de duinen.

Betreuren
"We betreuren de berichtgeving omdat we hier als club in betrokken raken, terwijl wij volledig los staan van de bedrijfsvoering van Gold Investment", laat secretaris van Roosterse BC Robert Vanneer in een reactie weten. "Onze hoofdtrainer vervult zijn taken binnen onze club naar wens, hetgeen volstrekt los staat van zijn taken bij Gold Investment."

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen