Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoofdcoach badmintonclub verdacht van miljoenenfraude

Geplaatst opdonderdag 4 april 2019 - 16:45

Hoofdcoach Ronald W. van badmintonclub Roosterse BC is opgepakt vanwege vermeende miljoenenfraude.

De 49-jarige W. werd dinsdag in Breda in de boeien geslagen bij een groot onderzoek van de fiscale opsporingsdienst FIOD.

Gold Investment
W. is medebestuurder bij Gold
Investment. De FIOD viel dinsdag binnen bij het goudfonds in Naarden. Topman John H. werd daar opgepakt. Tegelijkertijd werden zijn collega's Ronald W. en Nima M aangehouden.

Sponsor
De beleggingsfirma is sinds mei 2018 de hoofdsponsor van de Roosterse badmintonclub, die uitkomt in de eredivisie. Het goudfonds wordt verdacht van fraude. Zo zou het bedrijf mogelijk enkele honderden beleggers hebben opgelicht voor in totaal zo'n 50 miljoen euro.

Geld
Het bedrijf uit Naarden stak niet alleen geld in de Limburgse club. Er werd ook geld gepompt in races op het circuit van Zandvoort, zo meldt De Telegraaf. Gold Investment sponsorde hier meerdere races. Ook reed de topman regelmatig zelf een rondje op het circuit in de duinen.

Betreuren
"We betreuren de berichtgeving omdat we hier als club in betrokken raken, terwijl wij volledig los staan van de bedrijfsvoering van Gold Investment", laat secretaris van Roosterse BC Robert Vanneer in een reactie weten. "Onze hoofdtrainer vervult zijn taken binnen onze club naar wens, hetgeen volstrekt los staat van zijn taken bij Gold Investment."

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen