Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoofdcoach badmintonclub verdacht van miljoenenfraude

Geplaatst opdonderdag 4 april 2019 - 16:45

Hoofdcoach Ronald W. van badmintonclub Roosterse BC is opgepakt vanwege vermeende miljoenenfraude.

De 49-jarige W. werd dinsdag in Breda in de boeien geslagen bij een groot onderzoek van de fiscale opsporingsdienst FIOD.

Gold Investment
W. is medebestuurder bij Gold
Investment. De FIOD viel dinsdag binnen bij het goudfonds in Naarden. Topman John H. werd daar opgepakt. Tegelijkertijd werden zijn collega's Ronald W. en Nima M aangehouden.

Sponsor
De beleggingsfirma is sinds mei 2018 de hoofdsponsor van de Roosterse badmintonclub, die uitkomt in de eredivisie. Het goudfonds wordt verdacht van fraude. Zo zou het bedrijf mogelijk enkele honderden beleggers hebben opgelicht voor in totaal zo'n 50 miljoen euro.

Geld
Het bedrijf uit Naarden stak niet alleen geld in de Limburgse club. Er werd ook geld gepompt in races op het circuit van Zandvoort, zo meldt De Telegraaf. Gold Investment sponsorde hier meerdere races. Ook reed de topman regelmatig zelf een rondje op het circuit in de duinen.

Betreuren
"We betreuren de berichtgeving omdat we hier als club in betrokken raken, terwijl wij volledig los staan van de bedrijfsvoering van Gold Investment", laat secretaris van Roosterse BC Robert Vanneer in een reactie weten. "Onze hoofdtrainer vervult zijn taken binnen onze club naar wens, hetgeen volstrekt los staat van zijn taken bij Gold Investment."

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen