Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoofd stewards klaar met Roda-leiding: 'Word niet gesteund'

Geplaatst opzaterdag 19 oktober 2019 - 19:14

Het blijft rommelen bij Roda JC. Het hoofd van de stewards op de West-tribune trekt dan ook aan de bel. Hij voelt zich niet langer gesteund door de leiding van de club.

"Toen De La Vega het stadion werd uitgezet hebben wij exact zo gehandeld zoals van ons gevraagd is, maar na afloop hebben wij geen enkele steun van Roda JC gekregen", zegt John Werry, hoofd van de stewards.

Lees ook: Omstreden De la Vega vertrekt bij Roda JC

Incident
Werry zelf vertolkte tijdens het incident een hoofdrol door De La Vega tegen te houden en de woorden 'No hablo español' uit te spreken. Hij wordt daarom door een deel van de Roda-fans op handen gedragen. Maar van de clubleiding hoort hij niets. Kwalijk vindt hij. "Neem de mensen bij elkaar. Geef ze het gevoel dat het gewaardeerd word. Dan krijg je ook veel meer erkenning."

Staking
De grote vraag is nu welke gevolgen de onrust heeft voor de club. Werry heeft gezegd dat hij de volgende wedstrijd thuisblijft. Hij is er namelijk klaar mee. Niet duidelijk is of andere stewards zijn voorbeeld zullen volgen. "Wat ze zelf gaan doen weet ik niet. Ze hebben meerdere keren gezegd dat als ik niet kom, zij ook niet. Maar wat zij doen weet ik niet. Ik heb ze in ieder geval niet gemotiveerd om niet te komen."

Volgende week vrijdag speelt Roda zijn volgende wedstrijd thuis tegen NAC Breda.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen