Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoofd jeugdopleiding: 'VVV biedt jeugdspelers een kans'

Geplaatst opzondag 5 april 2020 - 14:56

Roger Bongaerts, hoofd jeugdopleiding van VVV-Venlo, is zeer verheugd dat drie talentvolle jeugdspelers uit de eigen jeugdopleiding afgelopen week hun eerste profcontract bij de eredivisionist getekend hebben.

"De club biedt regionale jeugdspelers een kans", zegt hij tegen L1.

Beloften
Stan van Dijck (19), Yahcuroo Roemers (18) en Wassim Essanoussi (16) kwamen tot voor kort uit voor VVV-Venlo O19 én het Beloftenelftal van de Venlonaren.

Lees ook: Drietal tekent eerste profcontract bij VVV-Venlo

Kwaliteit
Bongaerts vindt het mooi dat er weer meerdere eigen opgeleide jeugdspelers een contract bij de club mogen tekenen, vertelt hij op de website van VVV-Venlo. “Het geeft de kracht en de kwaliteit van de jeugdopleiding weer. Ze hebben er keihard voor gewerkt , veel voor gedaan en veel voor gelaten. Het is ook een compliment naar de trainers en overige staf inclusief vrijwillig kader, die zich iedere dag weer inzetten voor de opleiding. We zien er naar uit onze jongens in de eredivisie te zien schitteren.

Liefhebber
Het hoofd van de jeugdopleiding kent het drietal al jaren. Yahcuroo Roemer kwam kwam als achtjarige ‘aanwaaien’ in Venlo en doorliep de hele jeugdopleiding bij de club. Wassim Essanoussi kwam als 12-jarige in de O13 van VVV-Venlo en heeft zich in korte tijd tot een volwaardig basisspeler in de O19 en zelfs Jong VVV. “Hij is een liefhebber die het liefst de hele dag met een bal bezig is”, aldus Bongaerts.

Voorbeeld
Stan van Dijck kwam als 16-jarige van SV Venray naar VVV-Venlo. Hij geldt volgens het hoofd van de jeugdopleiding als voorbeeld voor veel spelers: altijd positief, altijd hard werken, altijd voorop in de strijd en constant bezig met zijn ontwikkeling.

Thomas Janssen
Eerder werd bekend dat Thomas Janssen uit Maasbree de jeugdopleiding van de Venlonaren verruilt voor Ajax. Hij gaat na de zomer deel uitmaken van de onder 14 ploeg van de club uit de hoofdstad.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen