Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoofd jeugdopleiding: 'VVV biedt jeugdspelers een kans'

Geplaatst opzondag 5 april 2020 - 14:56

Roger Bongaerts, hoofd jeugdopleiding van VVV-Venlo, is zeer verheugd dat drie talentvolle jeugdspelers uit de eigen jeugdopleiding afgelopen week hun eerste profcontract bij de eredivisionist getekend hebben.

"De club biedt regionale jeugdspelers een kans", zegt hij tegen L1.

Beloften
Stan van Dijck (19), Yahcuroo Roemers (18) en Wassim Essanoussi (16) kwamen tot voor kort uit voor VVV-Venlo O19 én het Beloftenelftal van de Venlonaren.

Lees ook: Drietal tekent eerste profcontract bij VVV-Venlo

Kwaliteit
Bongaerts vindt het mooi dat er weer meerdere eigen opgeleide jeugdspelers een contract bij de club mogen tekenen, vertelt hij op de website van VVV-Venlo. “Het geeft de kracht en de kwaliteit van de jeugdopleiding weer. Ze hebben er keihard voor gewerkt , veel voor gedaan en veel voor gelaten. Het is ook een compliment naar de trainers en overige staf inclusief vrijwillig kader, die zich iedere dag weer inzetten voor de opleiding. We zien er naar uit onze jongens in de eredivisie te zien schitteren.

Liefhebber
Het hoofd van de jeugdopleiding kent het drietal al jaren. Yahcuroo Roemer kwam kwam als achtjarige ‘aanwaaien’ in Venlo en doorliep de hele jeugdopleiding bij de club. Wassim Essanoussi kwam als 12-jarige in de O13 van VVV-Venlo en heeft zich in korte tijd tot een volwaardig basisspeler in de O19 en zelfs Jong VVV. “Hij is een liefhebber die het liefst de hele dag met een bal bezig is”, aldus Bongaerts.

Voorbeeld
Stan van Dijck kwam als 16-jarige van SV Venray naar VVV-Venlo. Hij geldt volgens het hoofd van de jeugdopleiding als voorbeeld voor veel spelers: altijd positief, altijd hard werken, altijd voorop in de strijd en constant bezig met zijn ontwikkeling.

Thomas Janssen
Eerder werd bekend dat Thomas Janssen uit Maasbree de jeugdopleiding van de Venlonaren verruilt voor Ajax. Hij gaat na de zomer deel uitmaken van de onder 14 ploeg van de club uit de hoofdstad.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen