Overslaan en naar de inhoud gaan

Honingbomen Heerlen vallen in de prijzen

Geplaatst opdonderdag 28 september 2017 - 21:39

De vijf grote honingbomen in het Heerlense Maankwartier hebben de prijs voor beste 'boomproject' van het jaar gewonnen.

De onderscheiding is uitgereikt tijdens de Dag van de Openbare Ruimte door de VHG Vakgroep Boomspecialisten. Volgens de experts is het project een inspiratie voor andere projecten. "De vijf grote honingbomen dragen bij aan de fijne, veilige en luxe beleving van de openbare ruimte", aldus de jury.

Michel Huisman
Het Maankwartier is de nieuwe stationsomgeving van Heerlen, bedacht door kunstenaar Michel Huisman. Er is gekozen voor vijf transparante honingbomen van zo’n twaalf meter hoog en met een gewicht tussen de vier en zes ton. Het was een hele klus om deze te verplaatsen van de boomkwekerij naar het Maanplein.

Speciale installatie
Maar dat was niet eens de grootste uitdaging. Het Maanplein is niet alleen een plein van 1.300 m2 met hoge bebouwing eromheen, maar tevens het dak van de onderliggende winkels met daaronder weer een dubbeldeks parkeergarage. Geen alledaagse en ideale ondergrond om bomen op te planten. Er is een speciale installatie aangelegd om de bomen van water te kunnen voorzien. De Nationale Bomenbank, die de bomen heeft geplaatst, verzorgt ze ook.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen