Overslaan en naar de inhoud gaan

Hongaars theatercircus keert terug naar Heerlen

Geplaatst opmaandag 6 augustus 2018 - 9:34

Het Hongaarse theatercircus Recirquel keert terug naar Heerlen.

Het gezelschap is tijdens het internationale theaterfestival Cultura Nova te zien in het Parkstad Limburg Theater. Recirquel brengt een combinatie van theater, dans en circus. Het gezelschap werd zes jaar geleden opgericht.

Nachtleven
De voorstelling die in Heerlen te zien is heet Paris de Nuit en gaat over het nachtleven in de jaren '30 in de Franse hoofdstad. Van donderdag 30 tot en met zaterdag 1 september is de show te zien.

Recirquel was in 2015 ook al te gast bij Cultura Nova met de voorstelling The Naked Clown.

Lees ook: Italiaans gezelschap opent nieuw seizoen Cultura Nova

Openingsshow
Cultura Nova is van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september. Het festival wordt geopend door het Italiaanse gezelschap Kitonb met de show 'Carillon - the flight of time'.

L1 doet uitgebreid verslag van Cultura Nova, met elke avond Cultura Nova TV. De openingsshow is live te zien op televisie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen