Overslaan en naar de inhoud gaan

Honderdjarige Brunssumse gast Koningsdiner overleden

Geplaatst opmaandag 8 mei 2017 - 10:48

De honderdjarige Brunssumse die anderhalve week geleden nog aanschoof bij koning Willem-Alexander en koningin Màxima, is overleden.

Dat meldt lokale omroep LOO-tv.

Rolstoel
​Ernestine Richardson-Bryan uit Brunssum werd honderd op de dag dat Willem-Alexander vijftig werd. Ze was daarom een van de 150 mensen die werden uitgenodigd op het Koningsdiner in het paleis op de Dam in Amsterdam. Ze was de oudste aanwezige, en werd door de koning nog bij naam genoemd in zijn toespraak. Op de groepsfoto die na het diner werd gemaakt op de Dam zat ze in haar rolstoel links van de gouden '50' die als decor diende voor de reuzenfoto.

Lees ook: Limburgse helpt met gigapixel-foto

Ernestine Richardson-Bryan werd op 27 april 1917 op de Antillen geboren. Ze had al langere tijd een zwakke gezondheid. "Toch wilde ze absoluut bij het diner aanwezig zijn", vertelt haar dochter Yvette maandag.

Laatste wens
Daarom werd ze per ambulance naar Amsterdam gebracht, het laatste stukje onder politie-escorte. ",Ze heeft alles bewust meegemaakt en van elke minuut van haar koninklijk onthaal genoten. Alleen op het einde was ze op"', aldus de dochter. "Mijn moeder wilde ten volle leven en hiermee werd ook haar laatste wens vervuld."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Oudste Limburger blaast 107 kaarsjes uit
Griepgolf maakte meer slachtoffers dan hete zomer
Seniorenproject krijgt pluim wereldgezondheidsorganisatie
80-plussers in Brunssum krijgen bezoek aan huis
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen