Overslaan en naar de inhoud gaan

Honderden vogels gedumpt in Venlo

Geplaatst opvrijdag 14 juli 2017 - 13:12

In de vakantieperiode worden veel vogels gedumpt. Dat zegt Chantal Nijs van een vogelopvang in Venlo.

Nijs vangt al jaren vogels op die geen baasje meer hebben.

Honderd vogels
Naar schatting worden er ongeveer honderd vogels gedumpt in Venlo tijdens de vakantie. Voor huisdieren als honden en katten wordt goed gezorgd; zij mogen naar een pension, asiel of een logeeradres. Een vogel blijkt toch een ander verhaal. Volgens Nijs schaffen veel mensen een vogel aan voor een paar euro, maar hebben ze nog geen logeeradres voor de dieren als ze met vakantie willen.

Duur
Een vogelasiel is duurder dan de aanschaf en daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om hun beestje in de natuur los te laten. "Dat kan natuurlijk echt niet. Zo'n beestje kan zichzelf niet redden, daar moeten wij voor zorgen", aldus Nijs.

Buiten de vakantieperiode worden vogels ook gedumpt als hun baasje overlijdt of wanneer er iemand in de familie allergisch blijkt te zijn voor het beestje. De particuliere vogelopvang van Nijs telt hierdoor al ruim achthonderd vogels. De meeste vogels krijgen geen ander baasje meer.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Duitse vrouw in Venlo aangehouden voor mensensmokkel
Sluiting azc in Venlo kost miljoenen
ANP
Uitzetting vader Gláucio en Márcia uitgesteld
Vader Márcia en Gláucio wordt nog niet uitgezet
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen