Overslaan en naar de inhoud gaan

Honderden vissen verhuisd uit grindgat Maastricht

Geplaatst opmaandag 17 juni 2019 - 15:49

Honderden vissen uit een grindgat in het Bosscherveld bij Maastricht worden maandag verhuisd naar open water.

Het grindgat waarin de vissen rondzwemmen is ontstaan door afgravingen in het kader van het Grensmaasproject.

Van vissen naar grazen
"Vorig jaar is de grindwinning hier in Bosscherveld gestopt, omdat de doelstelling van het Grensmaasproject, namelijk waterstandverlaging, is behaald", licht Frank Wijnants van het consortium Grensmaas toe. "Het grote gat dat door de afgravingen is ontstaan wordt straks gedempt , zodat de natuur zich hier kan ontwikkelen." De bedoeling is dat uiteindelijk grote grazers in het gebied komen te staan.

Grote netten
Het grindgat is gevuld met Maaswater inclusief zoetwatervissen als snoekbaarzen, snoeken en meervallen. Visvereniging VVM helpt met het verhuizen van de vissen. "Die worden met grote netten uit het water gehaald. Daarna worden ze in een grote bak met water geplaatst en vervoerd naar open wateren in de buurt, zoals bijvoorbeeld de Pietersplas", zegt voorzitter Harold Luijten.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen