Overslaan en naar de inhoud gaan

Honderden vissen verhuisd uit grindgat Maastricht

Geplaatst opmaandag 17 juni 2019 - 15:49

Honderden vissen uit een grindgat in het Bosscherveld bij Maastricht worden maandag verhuisd naar open water.

Het grindgat waarin de vissen rondzwemmen is ontstaan door afgravingen in het kader van het Grensmaasproject.

Van vissen naar grazen
"Vorig jaar is de grindwinning hier in Bosscherveld gestopt, omdat de doelstelling van het Grensmaasproject, namelijk waterstandverlaging, is behaald", licht Frank Wijnants van het consortium Grensmaas toe. "Het grote gat dat door de afgravingen is ontstaan wordt straks gedempt , zodat de natuur zich hier kan ontwikkelen." De bedoeling is dat uiteindelijk grote grazers in het gebied komen te staan.

Grote netten
Het grindgat is gevuld met Maaswater inclusief zoetwatervissen als snoekbaarzen, snoeken en meervallen. Visvereniging VVM helpt met het verhuizen van de vissen. "Die worden met grote netten uit het water gehaald. Daarna worden ze in een grote bak met water geplaatst en vervoerd naar open wateren in de buurt, zoals bijvoorbeeld de Pietersplas", zegt voorzitter Harold Luijten.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen