Overslaan en naar de inhoud gaan

'Honderden varkens- en kippenboeren gestopt'

Geplaatst opzaterdag 18 januari 2020 - 9:52

Meer dan 40 procent van de varkens- en pluimveebedrijven in Noord- en Midden-Limburg heeft het bijltje erbij neergegooid.

Dat meldt De Limburger.

Oude stallen
Volgens het CBS waren er daar vorig jaar nog een kleine 500 kippen- en varkenshouderijen, waarvan er volgens de krant nu ruim 200 mee stoppen. Bijna de helft stopt nu vanwege het Actieplan Ammoniak, een tien jaar oude regeling die tot 1 januari dit jaar veehouders nog toestemming gaf om vee in stallen die nog niet aan de milieu-eisen voldoen.

Aan die constructie is dit jaar een einde gekomen.

Afkoopregeling
De komende maanden zullen nog meer varkenshouderijen sluiten. Om de stikstofcrisis het hoofd te bieden is er een opkoopregeling in het leven geroepen, waar in heel Nederland ruim 500 boeren gebruik van willen maken. Hoeveel er daarvan uit Limburg komen is nog niet bekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen