Overslaan en naar de inhoud gaan

Honderden nieuwe oplaadpunten voor elektrische auto's

Geplaatst opdinsdag 17 januari 2017 - 7:19

Een combinatie van energiebedrijf Nuon en bouwer Heijmans gaat in Limburg 240 nieuwe publieke laadpalen voor elektrische auto’s aanleggen.

Daardoor komen er in deze provincie 480 oplaadpunten (twee per paal) bij, dat heeft Nuon maandag laten weten.

Noord-Brabant
In totaal realiseert Nuon 2480 nieuwe laadpunten, de meeste daarvan in Noord-Brabant. De aanleg van de palen moet nog dit jaar worden afgerond. Opdrachtgever van het project zijn de provincies Noord-Brabant en Limburg.

De provincies gaan beheer en onderhoud van de laadpalen niet zelf doen, maar besteden dat uit aan Nuon en Heijmans, gedurende een periode van tien jaar.

Slimme palen
Het gaat om zogeheten 'slimme' palen, die zijn ontwikkeld in opdracht van de provincie Noord-Brabant. Door verschillende stroomtarieven te hanteren, wordt bijvoorbeeld onnodig lang gebruik ontmoedigd. Wie zijn of haar auto langer dan vier uur aan de oplader hangt, betaalt meer voor de stroom dan iemand die eerder weer vertrokken is.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Sittard-Geleen verlengt proef elektrische auto's
Midden-Limburg op zoek naar oplaadpunten elektrische auto's
Eerste laadstations elektrische auto's in Limburg
stock elektrische auto
Proef op de som: is Limburg klaar voor elektrisch rijden?
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen