Overslaan en naar de inhoud gaan

Honderden nieuwe oplaadpunten voor elektrische auto's

Geplaatst opdinsdag 17 januari 2017 - 7:19

Een combinatie van energiebedrijf Nuon en bouwer Heijmans gaat in Limburg 240 nieuwe publieke laadpalen voor elektrische auto’s aanleggen.

Daardoor komen er in deze provincie 480 oplaadpunten (twee per paal) bij, dat heeft Nuon maandag laten weten.

Noord-Brabant
In totaal realiseert Nuon 2480 nieuwe laadpunten, de meeste daarvan in Noord-Brabant. De aanleg van de palen moet nog dit jaar worden afgerond. Opdrachtgever van het project zijn de provincies Noord-Brabant en Limburg.

De provincies gaan beheer en onderhoud van de laadpalen niet zelf doen, maar besteden dat uit aan Nuon en Heijmans, gedurende een periode van tien jaar.

Slimme palen
Het gaat om zogeheten 'slimme' palen, die zijn ontwikkeld in opdracht van de provincie Noord-Brabant. Door verschillende stroomtarieven te hanteren, wordt bijvoorbeeld onnodig lang gebruik ontmoedigd. Wie zijn of haar auto langer dan vier uur aan de oplader hangt, betaalt meer voor de stroom dan iemand die eerder weer vertrokken is.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen

Gerelateerde berichten

Sittard-Geleen verlengt proef elektrische auto's
Midden-Limburg op zoek naar oplaadpunten elektrische auto's
Eerste laadstations elektrische auto's in Limburg
stock elektrische auto
Proef op de som: is Limburg klaar voor elektrisch rijden?
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen