Overslaan en naar de inhoud gaan

Honderden mensen op de been bij coronaprotesten in Limburg

Geplaatst opwoensdag 19 januari 2022 - 20:23

Op verschillende plekken in Limburg zijn mensen de straat opgegaan om te demonstreren tegen de coronamaatregelen.

Onder meer in Maastricht, Sittard en Weert vonden vanaf 19:00 uur lichtstoeten plaats. De mensen protesteerden daar met behulp van een lampion, lampje of andere lichtbron.

Sittard
Een correspondent schat dat er in Sittard zo'n duizend mensen op vreedzame manier meeliepen met de stoet. Tijdens een eerder overleg met de burgemeester liep de organisatie van de demonstratie weg. De burgemeester verleende daarom geen toestemming voor de demonstratie. Reden daarvoor was dat er geen overeenstemming bereikt kon worden over hoe er gedemonstreerd zou worden. Een woordvoerder laat nu weten dat de gemeente de demonstratie gedoogt.

Een week eerder eindigde eenzelfde lichtstoet in een dansende massa op de Markt in Sittard. Burgemeester Verheijen noemde dat toen onverantwoord.

Lees ook: Organisatie wil volgende week weer een lichtjesstoet

Demonstratie Sittard (19 jan. 2022)
Demonstratie in Sittard
Foto: Orange Media

Maastricht
Volgens een correspondent waren er in Maastricht ongeveer 150 tot 200 mensen op de been. Uitgedost met paraplu's, lampenkettingen en andere verlichting trokken zij door het centrum. Voor zover bekend verliep ook daar het protest vreedzaam.

Demonstratie Maastricht (19 jan. 2022)
De lichtstoet in Maastricht
Foto: Track 88

Venlo
Ook in Venlo trokken mensen de straten op om hun onvrede over de coronamaatregelen te uiten. Een stoet van ongeveer 150 mensen liep vanaf de Nedinscotoren een ronde door de binnenstad van Venlo.

venlo lichtstoet
De demonstratie in Venlo
Foto: Keistadnieuws

Panningen
Zo'n 220 mensen gingen dinsdagavond de straat op in Panningen. De tocht met fakkels en andere lichten door het centrum verliep vreedzaam.

Weert
In Weert trokken naar verluidt zo'n honderd mensen de straat op. De stoet vertrok daar vanuit de Coenraad Abelsstraat. De precieze route is niet bekend. De politie hield vanaf de zijlijn toezicht bij het protest.

Demonstratie Weert (19 jan. 2022)
Demonstratie Weert
Foto: Weertdegekste
Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen