Overslaan en naar de inhoud gaan

Honderden mensen Duitse grensregio in corona-quarantaine

Geplaatst opdonderdag 27 februari 2020 - 13:01

In de regio Heinsberg moeten honderden mensen veertien dagen lang thuis in quarantaine verblijven.

Dat zegt een woordvoerder van de Kreis.

(In)direct contact
Om hoeveel personen het precies gaat, weet de woordvoerder niet. Het gaat onder andere om mensen die naar het carnaval in Langbroich zijn geweest en iedereen met wie zij een huis delen. Bij het carnavalstreffen was ook een echtpaar uit Langbroich, tien kilometer van Sittard vandaan, dat later besmet bleek te zijn met het longvirus. Het stel bezocht op 15 februari de Kappensitzung in Gangelt. Bezoekers van die zitting wordt nu aangeraden thuis in quarantaine te gaan. De Gangelter Karnevalsverein heeft de ledenlijst gedeeld met de autoriteiten.

65 kinderen
Ook medewerkers en kinderen van een kleuterschool in Gangelt waar de besmette vrouw als kleuterjuf werkt, moeten voor de zekerheid thuis blijven. Het gaat om 65 kinderen, bevestigt een van de Nederlandse ouders aan de NOS. Twee keer per dag moeten ze de temperatuur opmeten en doorgeven aan de gezondheidsdienst. Volgens de Nederlandse moeder duurt de quarantaine tot 9 maart.

Lees ook: LIVE: Coronabesmettingen vlakbij grens, gevolgen voor TEFAF

Opgesloten in eigen huis
De mensen mogen hun huis helemaal niet verlaten. Vrienden en buren, bij wie geen besmettingsgevaar is, moeten de boodschappen halen en die dan voor de deur neerzetten, zodat ze geen direct contact hebben met elkaar.

Desinfectiemiddelen
In het grensgebied gaan de desinfectiemiddelen als warme broodjes over de toonbank. Donderdagochtend waren veel schappen leeg, ook aan de Limburgse kant. Een verslaggever van L1 meldt dat later op de dag op veel plekken de voorraden weer zijn aangevuld en de tekorten vooralsnog meevallen.

Gangelt Sittard
Foto: L1 (Esther Raats)
Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen