Overslaan en naar de inhoud gaan

Honderden mensen Duitse grensregio in corona-quarantaine

Geplaatst opdonderdag 27 februari 2020 - 13:01

In de regio Heinsberg moeten honderden mensen veertien dagen lang thuis in quarantaine verblijven.

Dat zegt een woordvoerder van de Kreis.

(In)direct contact
Om hoeveel personen het precies gaat, weet de woordvoerder niet. Het gaat onder andere om mensen die naar het carnaval in Langbroich zijn geweest en iedereen met wie zij een huis delen. Bij het carnavalstreffen was ook een echtpaar uit Langbroich, tien kilometer van Sittard vandaan, dat later besmet bleek te zijn met het longvirus. Het stel bezocht op 15 februari de Kappensitzung in Gangelt. Bezoekers van die zitting wordt nu aangeraden thuis in quarantaine te gaan. De Gangelter Karnevalsverein heeft de ledenlijst gedeeld met de autoriteiten.

65 kinderen
Ook medewerkers en kinderen van een kleuterschool in Gangelt waar de besmette vrouw als kleuterjuf werkt, moeten voor de zekerheid thuis blijven. Het gaat om 65 kinderen, bevestigt een van de Nederlandse ouders aan de NOS. Twee keer per dag moeten ze de temperatuur opmeten en doorgeven aan de gezondheidsdienst. Volgens de Nederlandse moeder duurt de quarantaine tot 9 maart.

Lees ook: LIVE: Coronabesmettingen vlakbij grens, gevolgen voor TEFAF

Opgesloten in eigen huis
De mensen mogen hun huis helemaal niet verlaten. Vrienden en buren, bij wie geen besmettingsgevaar is, moeten de boodschappen halen en die dan voor de deur neerzetten, zodat ze geen direct contact hebben met elkaar.

Desinfectiemiddelen
In het grensgebied gaan de desinfectiemiddelen als warme broodjes over de toonbank. Donderdagochtend waren veel schappen leeg, ook aan de Limburgse kant. Een verslaggever van L1 meldt dat later op de dag op veel plekken de voorraden weer zijn aangevuld en de tekorten vooralsnog meevallen.

Gangelt Sittard
Foto: L1 (Esther Raats)
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen