Overslaan en naar de inhoud gaan

Honderden mensen Duitse grensregio in corona-quarantaine

Geplaatst opdonderdag 27 februari 2020 - 13:01

In de regio Heinsberg moeten honderden mensen veertien dagen lang thuis in quarantaine verblijven.

Dat zegt een woordvoerder van de Kreis.

(In)direct contact
Om hoeveel personen het precies gaat, weet de woordvoerder niet. Het gaat onder andere om mensen die naar het carnaval in Langbroich zijn geweest en iedereen met wie zij een huis delen. Bij het carnavalstreffen was ook een echtpaar uit Langbroich, tien kilometer van Sittard vandaan, dat later besmet bleek te zijn met het longvirus. Het stel bezocht op 15 februari de Kappensitzung in Gangelt. Bezoekers van die zitting wordt nu aangeraden thuis in quarantaine te gaan. De Gangelter Karnevalsverein heeft de ledenlijst gedeeld met de autoriteiten.

65 kinderen
Ook medewerkers en kinderen van een kleuterschool in Gangelt waar de besmette vrouw als kleuterjuf werkt, moeten voor de zekerheid thuis blijven. Het gaat om 65 kinderen, bevestigt een van de Nederlandse ouders aan de NOS. Twee keer per dag moeten ze de temperatuur opmeten en doorgeven aan de gezondheidsdienst. Volgens de Nederlandse moeder duurt de quarantaine tot 9 maart.

Lees ook: LIVE: Coronabesmettingen vlakbij grens, gevolgen voor TEFAF

Opgesloten in eigen huis
De mensen mogen hun huis helemaal niet verlaten. Vrienden en buren, bij wie geen besmettingsgevaar is, moeten de boodschappen halen en die dan voor de deur neerzetten, zodat ze geen direct contact hebben met elkaar.

Desinfectiemiddelen
In het grensgebied gaan de desinfectiemiddelen als warme broodjes over de toonbank. Donderdagochtend waren veel schappen leeg, ook aan de Limburgse kant. Een verslaggever van L1 meldt dat later op de dag op veel plekken de voorraden weer zijn aangevuld en de tekorten vooralsnog meevallen.

Gangelt Sittard
Foto: L1 (Esther Raats)
Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen