Overslaan en naar de inhoud gaan

Honderden mensen Duitse grensregio in corona-quarantaine

Geplaatst opdonderdag 27 februari 2020 - 13:01

In de regio Heinsberg moeten honderden mensen veertien dagen lang thuis in quarantaine verblijven.

Dat zegt een woordvoerder van de Kreis.

(In)direct contact
Om hoeveel personen het precies gaat, weet de woordvoerder niet. Het gaat onder andere om mensen die naar het carnaval in Langbroich zijn geweest en iedereen met wie zij een huis delen. Bij het carnavalstreffen was ook een echtpaar uit Langbroich, tien kilometer van Sittard vandaan, dat later besmet bleek te zijn met het longvirus. Het stel bezocht op 15 februari de Kappensitzung in Gangelt. Bezoekers van die zitting wordt nu aangeraden thuis in quarantaine te gaan. De Gangelter Karnevalsverein heeft de ledenlijst gedeeld met de autoriteiten.

65 kinderen
Ook medewerkers en kinderen van een kleuterschool in Gangelt waar de besmette vrouw als kleuterjuf werkt, moeten voor de zekerheid thuis blijven. Het gaat om 65 kinderen, bevestigt een van de Nederlandse ouders aan de NOS. Twee keer per dag moeten ze de temperatuur opmeten en doorgeven aan de gezondheidsdienst. Volgens de Nederlandse moeder duurt de quarantaine tot 9 maart.

Lees ook: LIVE: Coronabesmettingen vlakbij grens, gevolgen voor TEFAF

Opgesloten in eigen huis
De mensen mogen hun huis helemaal niet verlaten. Vrienden en buren, bij wie geen besmettingsgevaar is, moeten de boodschappen halen en die dan voor de deur neerzetten, zodat ze geen direct contact hebben met elkaar.

Desinfectiemiddelen
In het grensgebied gaan de desinfectiemiddelen als warme broodjes over de toonbank. Donderdagochtend waren veel schappen leeg, ook aan de Limburgse kant. Een verslaggever van L1 meldt dat later op de dag op veel plekken de voorraden weer zijn aangevuld en de tekorten vooralsnog meevallen.

Gangelt Sittard
Foto: L1 (Esther Raats)
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen