Overslaan en naar de inhoud gaan

Honderden mensen bij pro-Palestijnse demonstratie Maastricht

Geplaatst opzaterdag 15 mei 2021 - 18:30

In Maastricht waren zaterdag een paar honderd mensen aanwezig bij een pro-Palestijnse betoging. Op het Vrijthof had zich een grote groep van ongeveer 250 mensen verzameld.

De demonstranten hadden onder meer vlaggen en spandoeken bij zich. Ook werd er geluisterd naar toespraken.

Uitzetting gezinnen
Het geweld tussen Israël en de Palestijnen is een week geleden opgelaaid. Dat gebeurde na de dreigende uitzetting van gezinnen uit een Arabische wijk in Oost-Jeruzalem. Die gezinnen moeten plaatsmaken voor Joodse kolonisten. Er is voor de vijfde nacht op rij over en weer geschoten.

'Oplossing komen'
"Dit heeft een lange geschiedenis. Zo'n 73 jaar geleden werd Palestina bezet door Israël. Sindsdien zijn er zoveel dingen gebeurd, in het nadeel van de Palestijnse bevolking. Het echte probleem is de bezetting van Palestina en het geweld. Er moet een oplossing komen", aldus demonstrant Omar Ashour.

Politie aanwezig
De gemeente Maastricht had eerder toestemming gegeven voor de demonstratie. Ook was er politie aanwezig. Agenten keken van afstand toe en de betoging verliep rustig.

Aanhoudingen
Niet alleen in de provinciestad werd er gedemonstreerd, ook elders in het land. Bij een pro-Palestijnse betoging in Den Haag zijn zaterdagmiddag zes mensen aangehouden. Een 26-jarige man uit Woudenberg werd gearresteerd nadat hij een agent in het gezicht sloeg en taserde. Vijf anderen zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging, nadat ze stenen gooiden naar de politie. Het gaat om vijf mannen tussen de 16 en 28 jaar uit Den Haag, Maassluis en Waddinxveen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen