Overslaan en naar de inhoud gaan

Honderden Limburgers doen mee aan groot gezondheidsonderzoek

Geplaatst opzondag 19 oktober 2014 - 20:00

Zo goed als zeker nemen ook enkele honderden Limburgers deel aan een grootscheeps onderzoek dat kijkt naar de invloed van de intensieve veehouderij op de gezondheid.

Het zal dan gaan om inwoners van Stramproy en waarschijnlijk ook Reuver.

Groot onderzoek
De verwachting is dat enkele honderden inwoners uit die plaatsen een oproep krijgen om in januari en februari van het komend jaar mee te doen aan het onderzoek dat kijkt naar de invloed van de intensieve veehouderij op de gezondheid. De knoop daarover wordt binnen enkele weken doorgehakt, stelt een woordvoerster van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Brabant
Tot dusverre namen alleen inwoners uit de Brabantse plattelandsregio deel aan het onderzoek, onder meer uit plaatsen nabij de Limburgse grens zoals Budel en Deurne. De uitkomst van het landelijk onderzoek wordt pas in het voorjaar van 2016 verwacht.

Lees meer over het onderzoek in Dagblad de Limburger en het Limburgs Dagblad en de krant digitaal van maandag.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Minder vee in Limburg'
Ongeluk Reuver (13 mei 2020)
Onderzoek naar doodgereden meisje (12) kan maanden duren
Schurftuitbraak in noodopvang Reuver
Limburgse huisartsen tekenen VGZ-contract onder protest
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen