Overslaan en naar de inhoud gaan

Honderden klachten over vroegtijdig geknal van vuurwerk

Geplaatst opwoensdag 27 december 2017 - 15:51

Het Meldpunt Vuurwerkoverlast heeft vanuit Limburg afgelopen dagen zo'n 370 meldingen binnengekregen.

Het meldpunt ging maandag om 13:00 uur open. Sindsdien stromen de klachten binnen, zo zeggen de initiatiefnemers. Er zijn tot nu toe ruim 10.000 klachten ontvangen.

Schade
Op de website www.vuurwerkoverlast.nl kunnen geluidsklachten, schade en andere overlast door vuurwerk worden gemeld. Achter het punt, dat voor het zesde jaar open is, zitten lokale GroenLinks-fracties. Vorig jaar kwamen er in totaal 48.000 meldingen binnen.

Knalvuurwerk
De initiatiefnemers zijn voor een verbod op consumentenvuurwerk en zien het liefst in elke gemeente een professionele vuurwerkshow. Ze verwijzen naar de Onderzoeksraad voor Veiligheid die onlangs met de aanbeveling kwam om knalvuurwerk en vuurpijlen in de ban te doen en naar artsenorganisaties en burgemeesters die het aan banden leggen van consumentenvuurwerk bepleiten.

Maastricht
De meeste meldingen in Limburg komen tot nu toe vanuit de regio Maastricht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen