Overslaan en naar de inhoud gaan

Honderden kinderen werken zich in het zweet voor Venloop

Geplaatst opdinsdag 19 februari 2019 - 19:22

In Venlo trainen 300 kinderen al weken als voorbereiding op de Venloop.

Hardlopen lijkt daarmee niet alleen populair onder volwassenen te zijn, maar ook onder kinderen.

Professionele trainer
Op tien verschillende locaties in de gemeente worden wekelijks hardlooptrainingen gegeven door een professionele hardlooptrainer. De kinderen in de leeftijd van 9 en 12 kunnen gratis deelnemen. De trainer en het gebruik van de locatie worden betaald door de gemeente Venlo. Die hoopt kinderen op deze manier te stimuleren om meer te bewegen. Dat blijkt met succes, want het project loopt al een aantal jaren en wordt steeds populairder.

Voorjaarsloop
Behalve de training, mogen de kinderen ook meedoen aan wedstrijden. Natuurlijk met de 500 of 1000 meter van de Venloop, maar ook met de Berden Voorjaarsloop komende zondag. De Venloop garandeert startbewijzen voor alle deelnemers. De voorjaarsloop wordt de eerste test voor de kinderen na een maand trainen. Zondag kunnen ze zien waar ze staan en of ze nog harder hun best moeten doen op de wekelijkse hardlooptraining.

De Venloop vindt plaats op zondag 31 maart in Venlo.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen