Overslaan en naar de inhoud gaan

Honderden kinderen werken zich in het zweet voor Venloop

Geplaatst opdinsdag 19 februari 2019 - 19:22

In Venlo trainen 300 kinderen al weken als voorbereiding op de Venloop.

Hardlopen lijkt daarmee niet alleen populair onder volwassenen te zijn, maar ook onder kinderen.

Professionele trainer
Op tien verschillende locaties in de gemeente worden wekelijks hardlooptrainingen gegeven door een professionele hardlooptrainer. De kinderen in de leeftijd van 9 en 12 kunnen gratis deelnemen. De trainer en het gebruik van de locatie worden betaald door de gemeente Venlo. Die hoopt kinderen op deze manier te stimuleren om meer te bewegen. Dat blijkt met succes, want het project loopt al een aantal jaren en wordt steeds populairder.

Voorjaarsloop
Behalve de training, mogen de kinderen ook meedoen aan wedstrijden. Natuurlijk met de 500 of 1000 meter van de Venloop, maar ook met de Berden Voorjaarsloop komende zondag. De Venloop garandeert startbewijzen voor alle deelnemers. De voorjaarsloop wordt de eerste test voor de kinderen na een maand trainen. Zondag kunnen ze zien waar ze staan en of ze nog harder hun best moeten doen op de wekelijkse hardlooptraining.

De Venloop vindt plaats op zondag 31 maart in Venlo.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen