Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Honderden kinderen werken zich in het zweet voor Venloop

Geplaatst opdinsdag 19 februari 2019 - 19:22

In Venlo trainen 300 kinderen al weken als voorbereiding op de Venloop.

Hardlopen lijkt daarmee niet alleen populair onder volwassenen te zijn, maar ook onder kinderen.

Professionele trainer
Op tien verschillende locaties in de gemeente worden wekelijks hardlooptrainingen gegeven door een professionele hardlooptrainer. De kinderen in de leeftijd van 9 en 12 kunnen gratis deelnemen. De trainer en het gebruik van de locatie worden betaald door de gemeente Venlo. Die hoopt kinderen op deze manier te stimuleren om meer te bewegen. Dat blijkt met succes, want het project loopt al een aantal jaren en wordt steeds populairder.

Voorjaarsloop
Behalve de training, mogen de kinderen ook meedoen aan wedstrijden. Natuurlijk met de 500 of 1000 meter van de Venloop, maar ook met de Berden Voorjaarsloop komende zondag. De Venloop garandeert startbewijzen voor alle deelnemers. De voorjaarsloop wordt de eerste test voor de kinderen na een maand trainen. Zondag kunnen ze zien waar ze staan en of ze nog harder hun best moeten doen op de wekelijkse hardlooptraining.

De Venloop vindt plaats op zondag 31 maart in Venlo.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen