Overslaan en naar de inhoud gaan

Honderden kilo's hennep gevonden op Sittardse zolder

Geplaatst opzaterdag 24 april 2021 - 6:59

De politie heeft 395 kilo hennep gevonden tijdens de inval in een Sittardse woning eerder deze week. Het huis bleek als opslagplek te worden gebruikt voor gedroogde hennep.

Dat blijkt uit informatie van L1. De politie bevestigt dat er 'honderden kilo's hennep' zijn gevonden.

Lees ook: Sittardse wijk ziet kilo's hennep vliegen: twee arrestaties

Jonge huurder
Maandagmorgen viel de politie binnen in een woning in de Mathias Kempstraat. De woning werd via een particulier verhuurd aan een Griekse man. Die zou op zijn beurt zijn 18-jarige neef in het pand hebben laten wonen. De tiener woonde er sinds een maand of vier en werd maandag aangehouden. Daarnaast is er een 35-jarige Roemeense vrouw aangehouden.

Op de zolder van het huurpand vond de politie 395 kilo gedroogde hennep, verpakt in sealbags. Daarnaast lag er 72.000 euro cash geld in de woning.

Politie hennep Mathias Kempstraat Sittard (19 april 2021)
Zwaarbewapende agenten blokkeerden de toegang tot de Mathias Kempstraat in Sittard.
Foto: L1 / Bas Dingemanse

Anonieme melding
De onderzoeksrechter besloot deze week het voorarrest van beide verdachten met twee weken te verlengen. Hun advocaat Raimon Maessen wil vooralsnog niet op de zaak ingaan. Het duo zou tegen de lamp zijn gelopen door klachten uit de buurt en een anonieme melding. De politie deed nog een warmtemeting en was daarna overtuigd van het feit dat er ingegrepen moest worden.

Justitie kan vooralsnog niet zeggen of er meer verdachten in beeld zijn.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie Ć©n bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen