Overslaan en naar de inhoud gaan

Honderden kilo's goud gevonden bij recyclingbedrijf

Geplaatst opwoensdag 15 juli 2020 - 9:00

Er zijn honderden kilo's goud, tien vuurwapens en zeventien dure horloges gevonden tijdens het onderzoek bij het Venloose bedrijf Geerlings Metaalrecycling. Twee mensen van dat bedrijf zijn gearresteerd.

Zaterdagmiddag vielen politie, justitie en de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) binnen bij het recyclingbedrijf aan de James Cookweg. Sindsdien loopt het onderzoek.

Lees ook: Bewaking en EOD bij recyclingbedrijf na vondst explosieven

Video: Functioneel Parket

Maserati en Porsche
Dat onderzoek richt zich op witwassen, heling, valsheid in geschrifte en het overtreden van milieuregels. Eerder werd er al beslag gelegd op 400.000 euro cash geld, een Maserati en een Porsche. Ook werd er administratie meegenomen. Aan die 'vangst' zijn nu de honderden kilo's goud, drie panden, tien wapens en zeventien horloges toegevoegd.

Het gaat volgens justitie om horloges van merken als Audemars Piguet en Rolex. Ook zijn er metalen platen bij het bedrijf gevonden waarvan gedacht wordt dat ze van diefstal afkomstig zijn.

Wapens inval Geerlings Metaalrecycling Venlo James Cookweg
Er werden meerdere wapens en munitie gevonden tijdens de inval bij Geerlings Metaalrecycling.
Foto: Functioneel Parket

Crimineel geld
Justitie verdenkt de mensen achter het bedrijf ervan dat ze crimineel geld witwassen. Zo zou er geen juiste administratie worden gevoerd en werd er amper gerecycled, terwijl dat toch echt de bedoeling is bij een recyclingbedrijf. Daardoor stapelde het metaalafval zich op; justitie stelt dat de afvalstapel boven de afgesproken grens van tien meter uitstak.

Lees ook: Porsche, Maserati en 4 ton in beslag genomen na inval Venlo

Explosieve situatie
Het onderzoeksteam stuitte ook op een grote hoeveelheid oude munitie en mortieren. Naar alle waarschijnlijkheid heeft de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) nog dagen nodig om dit alles op een veilige manier van het terrein te kunnen verwijderen.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen