Overslaan en naar de inhoud gaan

Honderden kilo's goud gevonden bij recyclingbedrijf

Geplaatst opwoensdag 15 juli 2020 - 9:00

Er zijn honderden kilo's goud, tien vuurwapens en zeventien dure horloges gevonden tijdens het onderzoek bij het Venloose bedrijf Geerlings Metaalrecycling. Twee mensen van dat bedrijf zijn gearresteerd.

Zaterdagmiddag vielen politie, justitie en de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) binnen bij het recyclingbedrijf aan de James Cookweg. Sindsdien loopt het onderzoek.

Lees ook: Bewaking en EOD bij recyclingbedrijf na vondst explosieven

Video: Functioneel Parket

Maserati en Porsche
Dat onderzoek richt zich op witwassen, heling, valsheid in geschrifte en het overtreden van milieuregels. Eerder werd er al beslag gelegd op 400.000 euro cash geld, een Maserati en een Porsche. Ook werd er administratie meegenomen. Aan die 'vangst' zijn nu de honderden kilo's goud, drie panden, tien wapens en zeventien horloges toegevoegd.

Het gaat volgens justitie om horloges van merken als Audemars Piguet en Rolex. Ook zijn er metalen platen bij het bedrijf gevonden waarvan gedacht wordt dat ze van diefstal afkomstig zijn.

Wapens inval Geerlings Metaalrecycling Venlo James Cookweg
Er werden meerdere wapens en munitie gevonden tijdens de inval bij Geerlings Metaalrecycling.
Foto: Functioneel Parket

Crimineel geld
Justitie verdenkt de mensen achter het bedrijf ervan dat ze crimineel geld witwassen. Zo zou er geen juiste administratie worden gevoerd en werd er amper gerecycled, terwijl dat toch echt de bedoeling is bij een recyclingbedrijf. Daardoor stapelde het metaalafval zich op; justitie stelt dat de afvalstapel boven de afgesproken grens van tien meter uitstak.

Lees ook: Porsche, Maserati en 4 ton in beslag genomen na inval Venlo

Explosieve situatie
Het onderzoeksteam stuitte ook op een grote hoeveelheid oude munitie en mortieren. Naar alle waarschijnlijkheid heeft de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) nog dagen nodig om dit alles op een veilige manier van het terrein te kunnen verwijderen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen