Overslaan en naar de inhoud gaan

Honderden jongeren naar open dag Brightlands en Chemelot

Geplaatst opvrijdag 10 november 2017 - 5:55

Brightlands en Chemelot openen vrijdag hun deuren voor studenten en jongeren die op zoek zijn naar een baan.

Bijna driehonderd aanmeldingen kreeg het bedrijf op de oproep om kennis te maken met de bedrijven op de Campus. Dat is aanzienlijk meer dan de 200 waarop was gehoopt.

Innovatie
Op de
Brightlands Chemelot Campus werken wetenschappers, studenten en ondernemers samen aan de ontwikkeling en productie van innovatieve en duurzame materialen. Om dat te laten zien aan de buitenwacht is er nu een Talent Day opgezet.

Techniek
De bedoeling is dat jongeren die interesse hebben in een studie in de richting van techniek, chemie en
scheikunde in Geleen komen kijken of het iets voor hen is. Maar ook studenten van een technische opleiding aan een mbo, hbo of universiteit zijn uitgenodigd. Net als jongeren die op zoek zijn naar een baan.

Brightlands verwacht de komende tien jaar ruim 3000 vacatures te kunnen vullen.

Campus
De bezoekers krijgen allerlei informatie, een rondleiding over het terrein en ze kunnen kennismaken met bedrijven op de campus in Geleen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen