Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Honderden hesjes melden zich in Maastricht voor actie

Geplaatst opzaterdag 2 februari 2019 - 12:30

Demonstranten-beweging Gele Hesjes heeft zich zaterdag opnieuw laten gelden in Maastricht. Er zouden, volgens de eerste grove schattingen, tussen de achthonderd en duizend sympathisanten aanwezig zijn bij een internationale hesjes-wandeling.

De organisatie verwachtte 2000 tot 3500 aanhangers, maar moest het dus met minder stellen. Toch werd er een belangrijke grens geslecht, want als er minder dan 500 mensen zouden komen, zou de beweging er in zijn geheel mee stoppen.

Lees ook: Gele Hesjes Maastricht weer op de been met demonstratie

Statement
De demonstratie van zaterdag was gericht tegen de Europese Unie en begon bij stadion De Geusselt. Via Plein 1992 bewegen de hesjes richting het gouvernement, om daar een 'statement' te maken.

Een woordvoerder van de politie kan niet zeggen hoeveel agenten er op de been zijn rondom de demonstratie. "Nee, dat kan ik niet achterhalen." Dat heeft te maken met de piketregeling van de politie; alleen bij grote calamiteiten komen voorlichters in actie.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen