Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Honderden hesjes melden zich in Maastricht voor actie

Geplaatst opzaterdag 2 februari 2019 - 12:30

Demonstranten-beweging Gele Hesjes heeft zich zaterdag opnieuw laten gelden in Maastricht. Er zouden, volgens de eerste grove schattingen, tussen de achthonderd en duizend sympathisanten aanwezig zijn bij een internationale hesjes-wandeling.

De organisatie verwachtte 2000 tot 3500 aanhangers, maar moest het dus met minder stellen. Toch werd er een belangrijke grens geslecht, want als er minder dan 500 mensen zouden komen, zou de beweging er in zijn geheel mee stoppen.

Lees ook: Gele Hesjes Maastricht weer op de been met demonstratie

Statement
De demonstratie van zaterdag was gericht tegen de Europese Unie en begon bij stadion De Geusselt. Via Plein 1992 bewegen de hesjes richting het gouvernement, om daar een 'statement' te maken.

Een woordvoerder van de politie kan niet zeggen hoeveel agenten er op de been zijn rondom de demonstratie. "Nee, dat kan ik niet achterhalen." Dat heeft te maken met de piketregeling van de politie; alleen bij grote calamiteiten komen voorlichters in actie.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen