Overslaan en naar de inhoud gaan

Honderden hesjes melden zich in Maastricht voor actie

Geplaatst opzaterdag 2 februari 2019 - 12:30

Demonstranten-beweging Gele Hesjes heeft zich zaterdag opnieuw laten gelden in Maastricht. Er zouden, volgens de eerste grove schattingen, tussen de achthonderd en duizend sympathisanten aanwezig zijn bij een internationale hesjes-wandeling.

De organisatie verwachtte 2000 tot 3500 aanhangers, maar moest het dus met minder stellen. Toch werd er een belangrijke grens geslecht, want als er minder dan 500 mensen zouden komen, zou de beweging er in zijn geheel mee stoppen.

Lees ook: Gele Hesjes Maastricht weer op de been met demonstratie

Statement
De demonstratie van zaterdag was gericht tegen de Europese Unie en begon bij stadion De Geusselt. Via Plein 1992 bewegen de hesjes richting het gouvernement, om daar een 'statement' te maken.

Een woordvoerder van de politie kan niet zeggen hoeveel agenten er op de been zijn rondom de demonstratie. "Nee, dat kan ik niet achterhalen." Dat heeft te maken met de piketregeling van de politie; alleen bij grote calamiteiten komen voorlichters in actie.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen