Overslaan en naar de inhoud gaan

Honderden feestgangers bij illegale raveparty De Meinweg

Geplaatst opzondag 5 september 2021 - 13:07

Honderden jongeren hebben in de nacht van zaterdag op zondag een illegale raveparty in Nationaal Park De Meinweg bij Herkenbosch bijgewoond.

Dat bevestigt een woordvoerster van de politie na berichtgeving van De Limburger.

Oude spoorlijn
Het feest werd gehouden in de tunnel van de oude spoorlijn de IJzeren Rijn tussen Roermond en de Duitse grens in het natuurgebied. Een woordvoerster van de politie meldt dat er enkele honderden mensen aanwezig zijn geweest. Volgens de krant stond tegen de ingang van de tunnel een vrachtwagen. De truck zou zijn omgetoverd tot een plek voor dj's die vanaf ongeveer middernacht onder meer techno en early harcore muziek draaiden. Een van de organisatoren sprak tegenover De Limburger over 400 aanwezigen op het hoogtepunt. De politiewoordvoerster spreekt over enkele honderden.

Licht
In de vroege ochtend, bij het opkomen van de zon, is een politiepatrouille ter plekke geweest. "Toen was het feest bijna ten einde", zegt de woordvoerster. "De agenten hebben aan de nog aanwezige mensen gevraagd om het feest te beëindigen en alles netjes achter te laten. Daar hebben ze gehoor aan gegeven." Er zijn geen aanhoudingen verricht of boetes uitgedeeld.

Volgens De Limburger vinden er de afgelopen weken vaker illegale feesten plaats in Limburg. De politie zegt hier geen informatie over te hebben.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen