Overslaan en naar de inhoud gaan

Honderden demonstranten omsingelen raadhuis Kerkrade

Geplaatst opdinsdag 13 november 2018 - 14:10

Honderden demonstranten omsingelden dinsdagmiddag het raadhuis in Kerkrade tegen de afschaffing van de Regeling tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (RTCG).

Het initiatief kwam van de nieuwe alliantie Sociaal Verzet.

Bezuinigingen
Mensen die gebruikmaakten van de RTCG kregen een bedrag van 125 euro per jaar. De regeling is een paar maanden geleden afgeschaft in het kader van bezuinigingen binnen het sociaal domein. Volgens de alliantie worden hierdoor 6700 mensen in Kerkrade geraakt.

Luid boegeroep
De alliantie Sociaal Verzet overhandigde na de demonstratie ook een petitie aan wethouder Jongen. Deze is door in totaal 2178 mensen ondertekend. Wethouder Leo Jongen wilde nadat hij de petitie had aangenomen reageren, maar werd onderbroken door luid boegeroep.

Flinke tekorten
"Wij worden geconfronteerd met flinke tekorten in het sociaal domein", zei Jongen na afloop van de actie tegen L1. "Daarom is de beslissing genomen om de regeling af te schaffen." Volgens de gemeente kunnen mensen nu gebruik maken van een alternatieve regeling van het VGZ die het eigen risico dekt. "Dat is een goede voorziening voor mensen met een smalle beurs."

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen