Overslaan en naar de inhoud gaan

Honderden demonstranten omsingelen raadhuis Kerkrade

Geplaatst opdinsdag 13 november 2018 - 14:10

Honderden demonstranten omsingelden dinsdagmiddag het raadhuis in Kerkrade tegen de afschaffing van de Regeling tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (RTCG).

Het initiatief kwam van de nieuwe alliantie Sociaal Verzet.

Bezuinigingen
Mensen die gebruikmaakten van de RTCG kregen een bedrag van 125 euro per jaar. De regeling is een paar maanden geleden afgeschaft in het kader van bezuinigingen binnen het sociaal domein. Volgens de alliantie worden hierdoor 6700 mensen in Kerkrade geraakt.

Luid boegeroep
De alliantie Sociaal Verzet overhandigde na de demonstratie ook een petitie aan wethouder Jongen. Deze is door in totaal 2178 mensen ondertekend. Wethouder Leo Jongen wilde nadat hij de petitie had aangenomen reageren, maar werd onderbroken door luid boegeroep.

Flinke tekorten
"Wij worden geconfronteerd met flinke tekorten in het sociaal domein", zei Jongen na afloop van de actie tegen L1. "Daarom is de beslissing genomen om de regeling af te schaffen." Volgens de gemeente kunnen mensen nu gebruik maken van een alternatieve regeling van het VGZ die het eigen risico dekt. "Dat is een goede voorziening voor mensen met een smalle beurs."

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen