Overslaan en naar de inhoud gaan

Honderden boetes bij grote verkeerscontrole in Heerlen

Geplaatst opmaandag 31 mei 2021 - 13:38

Bij een verkeerscontrole op drie locaties in Heerlen zijn vrijdag honderden boetes uitgedeeld. Ook heeft de politie één aanhouding verricht.

Dat meldt de politie maandag.

Softdrugs, lachgas en contant geld
De bekeuringen werden uitgedeeld voor onder meer het rijden onder invloed, het overtreden van de maximum snelheid en het rijden zonder geldig rijbewijs. Daarnaast werd een automobilist aangehouden wegens het in bezit hebben van een handelshoeveelheid verdovende middelen. Agenten troffen namelijk softdrugs en flessen lachgas aan in het voertuig. Ook had de bestuurder een pak geld bij zich.

Te hard
Van vijf bestuurders werd het rijbewijs afgenomen omdat ze de toegestane limiet met meer dan 50 kilometer per uur hadden overschreden. Negentien automobilisten werden op de bon geslingerd, omdat ze eveneens het gaspedaal te hard hadden ingedrukt.

Onder invloed
Verder kwam naar voren dat er ook bestuurders met een slok op achter het stuur zaten. Maar daar bleef het niet bij: een automobilist bleek tevens een te hoog thc-gehalte in zijn bloed te hebben.

Hoeveel bestuurders er precies op de bon werden geslingerd, is niet bekend. De politie spreekt van 'honderden'.

Samenwerking
De politie organiseerde de veiligheids- en criminaliteitscontrole in samenwerking met team Infrastructuur. Daarbij werden onder meer motoragenten en een onopvallende verkeerssurveillanceauto ingezet.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen