Overslaan en naar de inhoud gaan

Honderden bij protest tegen distributiecentrum Limmel

Geplaatst opzaterdag 28 augustus 2021 - 11:34

Zo'n 300 mensen protesteren zaterdag in Maastricht tegen de bouw van een groot distributiecentrum tussen de wijk Limmel en de Maas.

De actievoerders willen dat op het terrein woningen worden gebouwd, in plaats van een 200 meter lange en 15 meter hoge hal met meer dan honderd laaddoks voor vrachtwagens. In de demonstratie lopen niet alleen inwoners van Limmel maar ook studenten en gemeenteraadsleden mee.

Overlast
De loods ontsiert volgens de boze inwoners niet alleen de wijk, het maakt de bouw van ruim 800 gewenste woningen onmogelijk en zorgt ook voor verkeersoverlast en extra fijnstof in hun wijk en de naburige Noorderbrug over de Maas.

Lees ook: Maastrichtse wijk protesteert tegen distributiecentrum

Woningbouw
De gemeente had plannen voor de bouw van 814 woningen op het voormalig fabrieksterrein, maar een zakenman kocht de grond afgelopen voorjaar met de bedoeling er een groot distributiecentrum te bouwen. Dat kan, want de bestemming voor het braakliggende stuk land is nog bedrijventerrein. Om er woningbouw mogelijk te maken, zoals de gemeente en de buurt wenst, had er een voorbereidingsbesluit voor het gebied genomen moeten worden. Dat is niet gebeurd.

Bouwrijp
De zakenman bouwde eerder een enorme loods langs de A2 tussen Roosteren en Born. Hij liet enkele dagen geleden bulldozers en vrachtwagens op het terrein in Maastricht zetten om het terrein bouwrijp te maken.

Lees ook: Limmel in opstand tegen loods

Politiek
De gemeenteraad van Maastricht zou op 29 september over de toekomst van het terrein praten, maar heeft de vergadering vervroegd naar 7 september.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen