Overslaan en naar de inhoud gaan

Honderden bij protest tegen distributiecentrum Limmel

Geplaatst opzaterdag 28 augustus 2021 - 11:34

Zo'n 300 mensen protesteren zaterdag in Maastricht tegen de bouw van een groot distributiecentrum tussen de wijk Limmel en de Maas.

De actievoerders willen dat op het terrein woningen worden gebouwd, in plaats van een 200 meter lange en 15 meter hoge hal met meer dan honderd laaddoks voor vrachtwagens. In de demonstratie lopen niet alleen inwoners van Limmel maar ook studenten en gemeenteraadsleden mee.

Overlast
De loods ontsiert volgens de boze inwoners niet alleen de wijk, het maakt de bouw van ruim 800 gewenste woningen onmogelijk en zorgt ook voor verkeersoverlast en extra fijnstof in hun wijk en de naburige Noorderbrug over de Maas.

Lees ook: Maastrichtse wijk protesteert tegen distributiecentrum

Woningbouw
De gemeente had plannen voor de bouw van 814 woningen op het voormalig fabrieksterrein, maar een zakenman kocht de grond afgelopen voorjaar met de bedoeling er een groot distributiecentrum te bouwen. Dat kan, want de bestemming voor het braakliggende stuk land is nog bedrijventerrein. Om er woningbouw mogelijk te maken, zoals de gemeente en de buurt wenst, had er een voorbereidingsbesluit voor het gebied genomen moeten worden. Dat is niet gebeurd.

Bouwrijp
De zakenman bouwde eerder een enorme loods langs de A2 tussen Roosteren en Born. Hij liet enkele dagen geleden bulldozers en vrachtwagens op het terrein in Maastricht zetten om het terrein bouwrijp te maken.

Lees ook: Limmel in opstand tegen loods

Politiek
De gemeenteraad van Maastricht zou op 29 september over de toekomst van het terrein praten, maar heeft de vergadering vervroegd naar 7 september.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen