Overslaan en naar de inhoud gaan

Honderden banen weg bij regionale kranten Wegener

Geplaatst opdonderdag 11 december 2014 - 11:17

De Persgroep wil na de geplande overname van uitgeverij Wegener honderden banen schrappen bij de regionele kranten. De redacties krijgen donderdag uitleg over de plannen.

Bernard van Iren van vakbond FNV Kiem zegt geen exacte aantallen te kunnen noemen, maar bevestigt wel dat het in totaal 'wel eens om 300 banen zou kunnen gaan'.

Reorganisatie
De website Villamedia schreef eerder nog dat bij de zeven regionale kranten (onder andere Eindhovens Dagblad, De Gelderlander) in totaal 150 tot 200 arbeidsplaatsen zouden verdwijnen.

Medewerkers van de verschillende kranten en de Persdienst worden donderdag verder op de hoogte gebracht van de plannen.

Limburger
De Limburger/Limburgs Dagblad, net als Wegener voorheen onderdeel van Mecom, valt buiten deze reorganisatie. Media Groep Limburg werd in september verkocht aan de Belgische krantenuitgever Concentra.

Mecom
Het Britse concern Mecom was de eigenaar van MGL en Wegener, maar zette de twee Nederlandse krantendochters in de zomer van 2012 in de verkoop. Concentra kocht de Limburgse kranten en de Persgroep neemt Wegener over.

De Persgroep is in Nederland al uitgever van onder andere de Volkskrant, Parool en AD. De overname van de Wegener-kranten moet nog goedgekeurd worden door de Autoriteit Consument en Markt (voorheen NMA) maar dat is slechts een formaliteit.

Lees ook: Limburgse kranten in Vlaamse handen

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Oud-hoofdredacteur Limburgse kranten zegt abonnement op
Limburgse kranten in Vlaamse handen
Geen plek voor personeel Nieuwsdruk
Limburgse kranten in een nieuw jasje
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen