Overslaan en naar de inhoud gaan

Honderden banen weg bij regionale kranten Wegener

Geplaatst opdonderdag 11 december 2014 - 11:17

De Persgroep wil na de geplande overname van uitgeverij Wegener honderden banen schrappen bij de regionele kranten. De redacties krijgen donderdag uitleg over de plannen.

Bernard van Iren van vakbond FNV Kiem zegt geen exacte aantallen te kunnen noemen, maar bevestigt wel dat het in totaal 'wel eens om 300 banen zou kunnen gaan'.

Reorganisatie
De website Villamedia schreef eerder nog dat bij de zeven regionale kranten (onder andere Eindhovens Dagblad, De Gelderlander) in totaal 150 tot 200 arbeidsplaatsen zouden verdwijnen.

Medewerkers van de verschillende kranten en de Persdienst worden donderdag verder op de hoogte gebracht van de plannen.

Limburger
De Limburger/Limburgs Dagblad, net als Wegener voorheen onderdeel van Mecom, valt buiten deze reorganisatie. Media Groep Limburg werd in september verkocht aan de Belgische krantenuitgever Concentra.

Mecom
Het Britse concern Mecom was de eigenaar van MGL en Wegener, maar zette de twee Nederlandse krantendochters in de zomer van 2012 in de verkoop. Concentra kocht de Limburgse kranten en de Persgroep neemt Wegener over.

De Persgroep is in Nederland al uitgever van onder andere de Volkskrant, Parool en AD. De overname van de Wegener-kranten moet nog goedgekeurd worden door de Autoriteit Consument en Markt (voorheen NMA) maar dat is slechts een formaliteit.

Lees ook: Limburgse kranten in Vlaamse handen

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Oud-hoofdredacteur Limburgse kranten zegt abonnement op
Limburgse kranten in Vlaamse handen
Geen plek voor personeel Nieuwsdruk
Limburgse kranten in een nieuw jasje
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen