Overslaan en naar de inhoud gaan

Honderdduizend huishoudens in Zuid-Limburg zonder stroom

Geplaatst opmaandag 2 november 2015 - 17:10

In een aantal Zuid-Limburgse gemeenten is maandag aan het eind van de middag de stroom uitgevallen.

Delen van Sittard-Geleen, Kerkrade, Hoensbroek, Valkenburg, Landgraaf, Gulpen-Wittem, Simpelveld, Voerendaal en Vaals zaten vanaf 17:00 uur zonder elektriciteit. In bepaalde gemeenten waren er ook problemen met de aanvoer van stromend water. Volgens Enexis zaten zo'n 100.000 huishoudens zonder stroom, naar schatting ging het om een kwart miljoen mensen.

Update: Grote stroomstoring Zuid-Limburg voorbij

Hoogspanningsnet
De oorzaak van de storing bevond zich in het hoogspanningsnet, bevestigde beheerder Tennet. De storing zou zijn ontstaan in een verdeelstation in de wijk Terwinselen in Kerkrade.

Rampenzender
Rampenzender L1 was in Zuid-Limburg korte tijd niet te ontvangen via 95.3FM, omdat de zendmast in Hulsberg ook getroffen was door de stroomstoring. Luisteraars konden afstemmen op 100.3FM.

Chemelot
Door de stroomstoring was ook een aantal fabrieken op industriepark Chemelot in Geleen uitgevallen. Wat daar de exacte gevolgen van zijn, is nog niet duidelijk.

Ziekenhuizen
De ziekenhuizen in Zuid-Limburg ondervonden weinig hinder van de storing. Het Zuyderland-ziekenhuis in Heerlen draaide op noodstroom, de ziekenhuizen in Sittard-Geleen en Maastricht hadden al snel weer netstroom.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Jaar van de Mijnen opent met voorstelling over Den Uyl
Drie ton voor oude Romeinse weg Via Belgica
Sinterklaas, maar ook de Kerstman, gaan alle records breken
Ook alle Sinterklaasintochten in Zuid-Limburg verboden
Stroomstoring in Voerendaal en Heerlen
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie Ć©n bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen