Overslaan en naar de inhoud gaan

Honderdduizend huishoudens in Zuid-Limburg zonder stroom

Geplaatst opmaandag 2 november 2015 - 17:10

In een aantal Zuid-Limburgse gemeenten is maandag aan het eind van de middag de stroom uitgevallen.

Delen van Sittard-Geleen, Kerkrade, Hoensbroek, Valkenburg, Landgraaf, Gulpen-Wittem, Simpelveld, Voerendaal en Vaals zaten vanaf 17:00 uur zonder elektriciteit. In bepaalde gemeenten waren er ook problemen met de aanvoer van stromend water. Volgens Enexis zaten zo'n 100.000 huishoudens zonder stroom, naar schatting ging het om een kwart miljoen mensen.

Update: Grote stroomstoring Zuid-Limburg voorbij

Hoogspanningsnet
De oorzaak van de storing bevond zich in het hoogspanningsnet, bevestigde beheerder Tennet. De storing zou zijn ontstaan in een verdeelstation in de wijk Terwinselen in Kerkrade.

Rampenzender
Rampenzender L1 was in Zuid-Limburg korte tijd niet te ontvangen via 95.3FM, omdat de zendmast in Hulsberg ook getroffen was door de stroomstoring. Luisteraars konden afstemmen op 100.3FM.

Chemelot
Door de stroomstoring was ook een aantal fabrieken op industriepark Chemelot in Geleen uitgevallen. Wat daar de exacte gevolgen van zijn, is nog niet duidelijk.

Ziekenhuizen
De ziekenhuizen in Zuid-Limburg ondervonden weinig hinder van de storing. Het Zuyderland-ziekenhuis in Heerlen draaide op noodstroom, de ziekenhuizen in Sittard-Geleen en Maastricht hadden al snel weer netstroom.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Jaar van de Mijnen opent met voorstelling over Den Uyl
Drie ton voor oude Romeinse weg Via Belgica
Sinterklaas, maar ook de Kerstman, gaan alle records breken
Ook alle Sinterklaasintochten in Zuid-Limburg verboden
Stroomstoring in Voerendaal en Heerlen
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen