Overslaan en naar de inhoud gaan

Honderdduizend huishoudens in Zuid-Limburg zonder stroom

Geplaatst opmaandag 2 november 2015 - 17:10

In een aantal Zuid-Limburgse gemeenten is maandag aan het eind van de middag de stroom uitgevallen.

Delen van Sittard-Geleen, Kerkrade, Hoensbroek, Valkenburg, Landgraaf, Gulpen-Wittem, Simpelveld, Voerendaal en Vaals zaten vanaf 17:00 uur zonder elektriciteit. In bepaalde gemeenten waren er ook problemen met de aanvoer van stromend water. Volgens Enexis zaten zo'n 100.000 huishoudens zonder stroom, naar schatting ging het om een kwart miljoen mensen.

Update: Grote stroomstoring Zuid-Limburg voorbij

Hoogspanningsnet
De oorzaak van de storing bevond zich in het hoogspanningsnet, bevestigde beheerder Tennet. De storing zou zijn ontstaan in een verdeelstation in de wijk Terwinselen in Kerkrade.

Rampenzender
Rampenzender L1 was in Zuid-Limburg korte tijd niet te ontvangen via 95.3FM, omdat de zendmast in Hulsberg ook getroffen was door de stroomstoring. Luisteraars konden afstemmen op 100.3FM.

Chemelot
Door de stroomstoring was ook een aantal fabrieken op industriepark Chemelot in Geleen uitgevallen. Wat daar de exacte gevolgen van zijn, is nog niet duidelijk.

Ziekenhuizen
De ziekenhuizen in Zuid-Limburg ondervonden weinig hinder van de storing. Het Zuyderland-ziekenhuis in Heerlen draaide op noodstroom, de ziekenhuizen in Sittard-Geleen en Maastricht hadden al snel weer netstroom.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Jaar van de Mijnen opent met voorstelling over Den Uyl
Drie ton voor oude Romeinse weg Via Belgica
Sinterklaas, maar ook de Kerstman, gaan alle records breken
Ook alle Sinterklaasintochten in Zuid-Limburg verboden
Stroomstoring in Voerendaal en Heerlen
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen