Overslaan en naar de inhoud gaan

Honderd nieuwe banen bij snackfabrikant Mora in Maastricht

Geplaatst opdonderdag 10 juni 2021 - 6:00

Snackfabrikant Mora gaat de productielocatie in de Maastrichtse Beatrixhaven fors uitbreiden en dat levert 100 nieuwe banen op, bovenop de 400 mensen die er nu al werken.

De uitbreiding is het gevolg van de groeiende vraag naar vegetarische snacks.

Video: L1

Miljoen snacks
Op dit moment rollen er dagelijks meer dan een miljoen snacks van de band in Maastricht. Het gaat om kroketten, frikandellen en bitterballen. Het Amerikaanse moederbedrijf McCain heeft de fabriek van Mora nu aangewezen als groei-locatie om hun markt in Europa verder uit te bouwen. En dan gaat het vooral om vegetarische snacks, zoals chili cheese nuggets of mozzarella sticks, die geleverd gaan worden aan grote fastfoodketens. Ook wordt gewerkt aan een nieuwe snack met bier als ingrediënt.

Nieuwe hal
"We maken nu natuurlijk al vegetarisch producten maar zien de vraag flink groeien", zegt fabrieksmanager Madelon Hermes. "Consumenten en bedrijven zijn heel erg bezig met vegetarisch eten. Hier in Maastricht krijgen we een moderne nieuwe hal, met de laatste technieken. Voor betere smaak en textuur van de snacks."

Diverse functies
Behalve extra personeel gaat de uitbreiding ook gepaard met een ander werkrooster. "We gaan van drie naar vijf ploegendiensten om zo 24 uur per dag door te draaien", zegt Hermes. "We zijn op zoek naar mensen voor diverse functies, operators, technische dienst, voormannen en heftruckchauffeurs", zegt directeur personeelszaken Thomas van Meenen van Van Geloven, het Tilburgse snackbedrijf waar Mora weer onder valt.

In oktober moet de nieuwe productiehal in gebruik genomen worden. Een nieuwe inpakhal is onlangs al geopend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen