Overslaan en naar de inhoud gaan

Honderd nieuwe banen bij snackfabrikant Mora in Maastricht

Geplaatst opdonderdag 10 juni 2021 - 6:00

Snackfabrikant Mora gaat de productielocatie in de Maastrichtse Beatrixhaven fors uitbreiden en dat levert 100 nieuwe banen op, bovenop de 400 mensen die er nu al werken.

De uitbreiding is het gevolg van de groeiende vraag naar vegetarische snacks.

Video: L1

Miljoen snacks
Op dit moment rollen er dagelijks meer dan een miljoen snacks van de band in Maastricht. Het gaat om kroketten, frikandellen en bitterballen. Het Amerikaanse moederbedrijf McCain heeft de fabriek van Mora nu aangewezen als groei-locatie om hun markt in Europa verder uit te bouwen. En dan gaat het vooral om vegetarische snacks, zoals chili cheese nuggets of mozzarella sticks, die geleverd gaan worden aan grote fastfoodketens. Ook wordt gewerkt aan een nieuwe snack met bier als ingrediënt.

Nieuwe hal
"We maken nu natuurlijk al vegetarisch producten maar zien de vraag flink groeien", zegt fabrieksmanager Madelon Hermes. "Consumenten en bedrijven zijn heel erg bezig met vegetarisch eten. Hier in Maastricht krijgen we een moderne nieuwe hal, met de laatste technieken. Voor betere smaak en textuur van de snacks."

Diverse functies
Behalve extra personeel gaat de uitbreiding ook gepaard met een ander werkrooster. "We gaan van drie naar vijf ploegendiensten om zo 24 uur per dag door te draaien", zegt Hermes. "We zijn op zoek naar mensen voor diverse functies, operators, technische dienst, voormannen en heftruckchauffeurs", zegt directeur personeelszaken Thomas van Meenen van Van Geloven, het Tilburgse snackbedrijf waar Mora weer onder valt.

In oktober moet de nieuwe productiehal in gebruik genomen worden. Een nieuwe inpakhal is onlangs al geopend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen